BG_bird2100% onafhankelijk
ArboWarmte grootste zomerirritatie

Warmte grootste zomerirritatie

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De warmte is de meest genoemde zomerse irritatie in een onderzoek van Manutan.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat werken in (te) warme omstandigheden de productiviteit vermindert en het aantal fouten vergroot.

Uit eerder onderzoek van Manutan bleek al dat bijna een kwart van de Nederlanders zich stoort aan een verkeerd afgestelde airco: te warm, te koud, te hard of te zacht. Vooral mensen op kantoor storen zich daaraan.

Zomerse kleding

Irritatie nummer twee is té zomerse kleding van collega’s, ook veel genoemd in het onderzoek door Manutan.

Hoewel iedereen weet dat je er echt mee moet oppassen, loopt er iedere zomer wel iemand ongepast rond: korte broeken, teenslippers, hemdjes met spaghettibandjes, collega’s zien het liever niet van elkaar.

Ook in bedrijven waar de dresscode helemaal niet zo strikt is, bestaat er irritatie over ongepaste kleding.

Productiviteit met 2 procent omlaag

De juiste temperatuur op kantoor is belangrijk, niet alleen voor het comfort van de medewerkers, maar, zo blijkt uit onderzoek, ook voor de productiviteit.

Als het binnen warmer dan 25 graden Celsius wordt, gaan de prestaties per graad extra met 2 procent omlaag. Als de tempera­tuur binnen oploopt tot 30 graden presteren mede­wer­kers dus al 10 procent minder.

In het vervolgonderzoek kwamen dezelfde onderzoe­kers erachter dat de ideale werktempe­ratuur op 21,75 graden Celsius ligt.

Overigens is de airconditioning heel hard zetten ook geen goed idee; onder de 20 graden Celsius neemt de productiviteit ook weer hard af en worden er meer fouten gemaakt.

Bron: Manutan

 

Deel dit artikel