BG_bird2100% onafhankelijk
BG magazine PlusJaar 22 | Pesten op het werk

2 | Pesten op het werk

Een kinderachtig probleem dat € 900 miljoen per jaar kost

Masterclass

Bekijk de preview

Koop deze masterclass

Pesten; een fascinerend onderwerp. Wij denken daarbij direct aan kinderen en niet-volwassen zijn. Maar pesten op de werkvloer leidt tot zo’n vier miljoen extra verzuimdagen per jaar. Dat levert werkgevers een kostenpost op van € 900 miljoen aan loondoorbetaling. De gevolgen zijn dus zeker niet kinderachtig.

En dan hebben we het nog niet over de gevolgen voor de slachtoffers. Ze verliezen het plezier in hun werk, raken gedemotiveerd, functioneren slechter en kunnen te maken krijgen met psychische problemen die uiteindelijk kunnen leiden tot (langdurige) uitval.

In deze masterclass leer je:

  • Welke organisaties veel gevoeliger zijn voor pesten en hoe je op een hele simpele manier zelfs de meest onzichtbare maar oh zo destructieve manieren van pesten herkent
  • Hoe het komt dat pesten op het werk vaak niet gezien wordt en hoe je voortaan kunt voorkomen dat pesten op het werk een probleem wordt.
  • Hoe het komt veel organisaties de vertrouwenspersoon als excuustruus gebruiken, om maar geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen voor pestgedrag.

Voor deze masterclass hebben we gesproken met Gerrie Vogels. Gerrie werkte ruim tien jaar in de verpleging en zorg- en welzijnssector. Daarna werd ze arbeids- en organisatiedeskundige, vertrouwenspersoon, coach en trainer.

We hebben Gerrie alles gevraagd wat je moet weten over het onderwerp en wat jouw rol als HR professional hierin is.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?