BG_bird2100% onafhankelijk
BG magazine PlusJaar 24 | Onderstroom in organisaties

4 | Onderstroom in organisaties

Als ‘my way or the highway’ toch niet blijkt te werken

Masterclass

Bekijk de preview


Koop deze masterclass


Bovenstroom is alles wat zichtbaar is in organisaties, zoals een geformuleerde missie en visie, veranderplannen en een organogram. Onderstroom is alles wat onbewust is, wat we niet zo goed kunnen benoemen, wat lastig vast te pakken is, maar wat wel heel bepalend is voor het werk dat mensen doen en dan met name in de samenwerking met elkaar.

Jij hebt als HR-professional vast wel eens de vraag gekregen ‘even draagvlak voor project A of B te creëren’. En ondertussen heeft het management eigenlijk al bedacht hoe ze hun project gaan uitrollen, wat alleen maar meer weerstand in de rest van organisatie zal veroorzaken.

Voor deze masterclass hebben we gesproken met Sandra Bouckaert, is dé specialist op het gebied van onderstroom in organisaties. Ze laat professionals op een natuurlijke manier met elkaar samenwerken, leert hen omgaan met spanningen en conflicten zodat het gezamenlijk doel bereikt kan worden.

In deze masterclass leer je dat je draagvlak niet zomaar kunt creëren, maar dat mensen wel met je meegaan op het moment dat ze meegenomen worden in de plannen.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?