BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk
Bedrijfsprofiel Dé arbodienst voor ondernemend Nederland

Dé arbodienst voor ondernemend Nederland

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

BedrijfsprofielBedrijfsprofiel

Wij zijn een tikkeltje eigenwijs, wij geloven namelijk niet in de traditionele aanpak van de gemiddelde arbodienst. Onze MKB mentaliteit staat garant voor snelheid & duidelijkheid, waar ook grote organisaties van gecharmeerd zijn. Dagelijks zijn wij actief bij ruim 7.000 werkgevers in het land.

Wij zijn een full service arbodienstverlener en met een eigentijdse kijk op verzuim. Wij snappen wat verzuim aan kosten en ongemak voor de werkgever met zich meebrengt en overzien wat de gevolgen kunnen zijn voor de medewerker.

Als een medewerker zich ziek meldt, ben je natuurlijk met hem begaan. Maar zelf sta je opeens ook voor een probleem: als het werk blijft liggen, kost dat geld. Waar haal je zo gauw vervanging vandaan? En lukt dat niet, mag je dan die extra inspanning van je mensen vragen?

Blijft de medewerker langer thuis, dan betaal je in het ergste geval 12 jaar door. Dat kan enorm frustrerend zijn. Had die medewerker niet beter op zichzelf moeten passen? Doet hij er genoeg aan om weer aan de slag te gaan? In het overgrote deel van de gevallen heeft verzuim te maken met gedrag. En dat gedrag is te beïnvloeden.

Het is logisch dat je je medewerkers erop aanspreekt als ze hun fysieke en/of mentale gezondheid verwaarlozen. Je mag van hen verwachten dat ze zich inzetten om gezond en gemotiveerd de eindstreep te halen. Maar daarin heb je zelf ook verantwoordelijkheid.

Als werkgever ben je vaak – misschien zonder het te beseffen – medeoorzaak van het probleem. Doordat de werkdruk hoog is bijvoorbeeld, de arbeidsomstandigheden zwaar of risicovol, of de ontwikkelingsmogelijkheden beperkt. Die omstandigheden creëer jij. En ook die zijn te beïnvloeden.

Het loont te investeren in een prettige sfeer en goede werkomstandigheden met een acceptabele werkdruk. Om medewerkers carrièreperspectief te bieden, op te leiden, mee te denken over hoe ze tot hun pensioen met plezier door kunnen werken.

Bij preventief en kort verzuim heb je zelf veel in de hand. Ons advies: blink daarin uit. En laat de rest aan professionals over. Aan een arbodienst die óók zijn verantwoordelijkheid neemt. Die het verzuimproces strak in de hand houdt. En tegelijkertijd zorgt dat alle betrokkenen in gesprek blijven en zich maximaal inspannen om terugkeer in het arbeidsproces te bevorderen.

Met ruim veertig spreekuur- en keuringslocaties, goed bereikbare casemanagers in uw regio en expertise op het gebied van arbeidsrisico’s binnen uw branche adviseren we je graag in het bereiken en bewaken van jouw doelen. Onze aanpak leidt tot inzet en geeft jou grip op je verzuimkosten.

Voor meer informatie ga naar de website van mkbasics.nl

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!