BG_bird2100% onafhankelijk
Re-integratie Arbeidsmarktpositie kankerpatiënten zorgelijk

Arbeidsmarktpositie kankerpatiënten zorgelijk

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Mensen die kanker hebben gehad, moeten meer hulp krijgen om weer aan een baan te komen. Dat is de wens van D66.

Volgens D66 is hun arbeidsmarktpositie zorgelijk: een kwart verliest tijdens de ziekte hun baan, mensen komen moeilijk weer aan de slag of kunnen zich lastig verzekeren.

Speciale polis

D66 wil onder meer dat kankerpatiënten, tot zij officieel genezen zijn, gebruik kunnen maken van een speciale polis. Als ze dan weer ziek worden, betaalt de overheid een uitkering aan hun werkgever. Dat moet het makkelijker maken om deze mensen in dienst te nemen.

De eerste jaren nadat mensen zijn hersteld van kanker is er een grotere kans dat de ziekte terugkeert. Er is vaak geen sprake meer arbeidsongeschiktheid, maar werkgevers zijn terughoudend om deze mensen in dienst te nemen.

Levensverzekering

D66 wil ook dat mensen zich beter kunnen verzekeren als bij hen kanker is vastgesteld. De partij verklaart dat meer dan de helft van de jonge (ex-)kankerpatiënten problemen ondervindt bijvoorbeeld met het afsluiten van een levensverzekering.

Daarnaast moet de overheid, als grote werkgever, het goede voorbeeld geven van hoe je moet omgaan met werknemers met kanker.

Om dat alles mogelijk te maken, zou minister Lodewijk Asscher met werknemers, werkgevers, wetenschappers en patiënten aan de slag moeten gaan, vindt D66.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!