BG_bird2100% onafhankelijk
VacatureArbo- en/of verzuimcoördinator, 36 uur per week, Den Bosch

Arbo- en/of verzuimcoördinator, 36 uur per week, Den Bosch

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Word jij blij als je zichtbaar een bijdrage kan leveren aan het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving voor alle medewerkers bij de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN)?

Ben jij de spin in het web op het gebied van Arbo én verzuim en word je blij als je veel ruimte krijgt om deze functie vorm te geven? Dan zien we graag jouw sollicitatie!

Het betreft een functie voor 36 uur in ’s-Hertogenbosch. Gedeeltelijk vanuit huis werken behoort ook tot de mogelijkheden. Heb je belangstelling voor een functie op het gebied van alleen Arbo óf verzuim, in combinatie met een parttime dienstverband, dan staan we er ook voor open om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

Wat ga je doen als Arbo-en verzuimcoördinator?

Als Arbo- en verzuimcoördinator ben jij onze deskundige op het gebied van arbeidsomstandigheden in de breedste zin van het woord. Vanuit deze functie draag je actief bij aan de vitaliteit, gezondheid en veiligheid van onze medewerkers.

Je werkzaamheden als Arbo-en verzuimcoördinator bestaan uit verschillende aandachtsvelden.

Arbo

 • Je adviseert en ondersteunt HR-adviseurs en leidinggevenden op het gebied van
  arbeidsomstandigheden en preventie-vraagstukken.
 • Je geeft richting aan en stuurt op de professionalisering van dit thema binnen de organisatie. Je zet onderwerpen op de agenda, stuurt op resultaten en bent verantwoordelijk voor de (uitvoering van) acties die vastgesteld worden.
 • Je hebt een initiërende rol bij deskundigheidsbevordering.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid op het gebied van
  arbeidsomstandigheden en preventievraagstukken en de implementatie hiervan.
 • Je coördineert de uitvoering van de RI&E, het Arbo(meer)jarenplan en het
  PMO/PAGO en de acties die hieruit voortvloeien.
 • Je coördineert de werkzaamheden van de preventiemedewerkers binnen de ODBN.
  Zelf heb je ook de rol van preventiemedewerker. Samen met de andere
  preventiemedewerkers breng je enthousiast en vakkundig het belang van een goed
  arbobeleid over op anderen.
 • Voor medewerkers ben je de vraagbaak op het gebied van Arbo en ben je het
  ‘meldpunt’ voor (bijna) ongevallen en onveilige situaties.
 • Ook voor de OR ben je het aanspreekpunt op het gebied van Arbo.
 • Daarnaast heb je ondersteunende en administratieve taken zoals het actueel houden
  van vereiste training en opleiding en lever je managementinformatie over Arbo-
  gerelateerde gegevens.

Verzuim

 • Jij bent het interne aanspreekpunt voor het team HRM en voor managers bij vragen
  over verzuim(preventie) en de wet Verbetering Poortwachter.
 • Je bent ook het aanspreekpunt voor onze externe Arbodienstverlener.
 • Je draagt bij aan bewustwording en gedragsverandering op het gebied van verzuim en jouw focus ligt op het ontwikkelen en invoeren van een optimaal verzuimbeleid waardoor verzuim zoveel als mogelijk wordt voorkomen. Komt het toch tot verzuim dan ondersteun je de HR-adviseurs en managers bij complexe verzuimcasuïstiek. In deze rol ben je medeverantwoordelijk voor een strakke regie in het verzuim- en re-integratieproces van een verzuimende medewerker, doe je voorstellen over de te nemen stappen en heb je altijd de relevante wet- en regelgeving in je achterhoofd.
 • Je bent het aanspreekpunt voor de OR op het gebied van verzuim(preventie).
 • Je onderhoudt zelfstandig en proactief een kennisnetwerk met externe partijen voor wat betreft verzuimvraagstukken.
 • Daarnaast heb je ondersteunende en administratieve taken zoals bijvoorbeeld het organiseren van trainingen op het gebied van verzuim of het leveren van verzuimrapportages.

In welk team kom je terecht?

Je komt terecht in een informeel en enthousiast HRM-team van circa 7 collega’s. Je bedje is nog niet gespreid, want deze functie is nieuw en moet verder ontwikkelt worden. Ook het team HRM zit in een opbouwende fase. Bouw je graag mee aan een professioneel, deskundig en resultaatgericht team, dan pas je goed in ons team HRM.

Wat hebben we je te bieden?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld. De Brabantse omgevingsdiensten vallen onder de cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties. De functie van Arbo-coördinator is ingedeeld in functieschaal 9. Afhankelijk van opleiding en ervaring, betekent dat een salaris van minimaal € 2.729,- en maximaal € 4.008,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Benoeming in een lagere aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden en is afhankelijk van je achtergrond en ervaring. In eerste instantie gaat het om een arbeidsovereenkomst voor één jaar, gevolgd door een mogelijke omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

We vinden de balans tussen werk en privé erg belangrijk. Flexibele invulling van je werktijden is dan ook geen probleem. Want als jij goed in je vel zit, kunnen we gezamenlijk meer bereiken. Doordat we zoveel mogelijk digitaal werken, kun je plaats- en tijdsonafhankelijk werken.

Naast een boeiende werkomgeving en je salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter hoogte van 17,05% van je salaris. Dit kun je onder andere gebruiken om extra verlof te kopen. Ook hebben we een paar specifieke regelingen, zoals:

 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer voor de dagen dat je naar kantoor reist.
 • Een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je thuis werkt.
 • Een regeling thuiswerkfaciliteiten.
 • Sporten tegen een sterk gereduceerd tarief.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een pensioenregeling bij het ABP.

Wat vragen we van je?

Dat je een positieve en stevige persoonlijkheid hebt die in een dynamische werkomgeving makkelijk contact maakt en samenwerkt met collega’s in het HRM-team en daarbuiten.

 • Je weet met jouw manier van werken het Arbo- en verzuimbeleid aan te jagen zodat er een continue verbetering en bewustwording is van het belang van de goede
  arbeidsomstandigheden bij de ODBN.
 • Je steekt je handen uit de mouwen, je pakt zelf acties op en heb je genoeg lef om jouw visie over te brengen op de mensen om je heen. Kortom; je hebt aantoonbare affiniteit met het vakgebied Arbo en verzuim!
 • Jij bent als Arbo- en verzuimspecialist gedreven om op de hoogte te zijn en te blijven van de actuele wet- en regelgeving binnen jouw vakgebied. Je hebt i.i.g. een afgeronde hbo-opleiding.
 • Ervaring in de rol van Arbo- en/of verzuimcoördinator of een vergelijkbare rol waarin je kennis en vaardigheden hebt opgedaan die je als Arbo- en verzuimcoördinator goed kan gebruiken, is een pre. Maar ben je net afgestudeerd en beschik je over de juiste competenties? Ook dan gaan we graag het gesprek met je aan.

Wie zijn wij?

De ODBN opereert in een complex, snel veranderend speelveld. Dat maakt dat we als jonge, energieke organisatie snel groeien. Samen met zo’n 300 collega’s zet je je elke dag in om te zorgen dat ruim 1 miljoen Brabanders veilig kunnen wonen, werken en recreëren, in een gebied met zware industrie, de hoogste dichtheid van agrarische bedrijven in Nederland en veel drugscriminaliteit.

Daarbij spelen verschillende belangen, die niet altijd gemakkelijk met elkaar te verenigen zijn. Binnen deze dynamiek doe je betekenisvol en belangrijk werk. Op onze website lees je meer over waar we als organisatie mee bezig zijn en wat we belangrijk vinden.

Meer weten?

Wil je inhoudelijk meer weten over de functie? Neem dan contact op met Sandra Hagen, coördinator HRM a.i., via 06-57345768. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met een van de medewerkers HR via telefoonnummer 088-7430 000.

Solliciteren en selectiegesprekken

Solliciteren kan via het sollicitatieformulier. In het kader van ons integriteitbeleid vragen we bij indiensttreding om referenties en een ‘verklaring omtrent het gedrag’ (vog). Acquisitie wordt niet in behandeling genomen.

https://api.brockmeyer.nl/track.php?id=2845996

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

 • Elke maand een nieuwe HR masterclass
 • Online feedback sessies met HR-experts
 • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?