BG_bird2100% onafhankelijk
VerzuimBedrijven weren chronisch zieken en ouderen

Bedrijven weren chronisch zieken en ouderen

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Het CDA vreest dat bedrijven geen mensen met een zwakke gezondheid, zoals chronisch zieken, of ouderen meer in dienst durven nemen omdat ze opdraaien voor het risico van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Werkgevers moeten twee jaar lang het loon van een ziek personeelslid doorbetalen. Om dat te voorkomen, selecteren bedrijven steeds strenger “aan de poort”.

Minister Asscher verwacht dat het  onderzoek dat hij laat doen naar de knelpunten die bedrijven ervaren om personeel in dienst te nemen eind dit jaar af is.

Speciale polis voor (ex) kankerpatiënten

D66 heeft aandacht gevraagd voor de arbeidsmarktpositie van mensen die kanker hebben gehad. Zij komen moeilijk weer aan de slag en kunnen zich lastig verzekeren.

D66 presenteerde onlangs een actieplan voor deze groep. Zij moeten onder meer gebruik kunnen maken van een speciale polis, waaruit de overheid een uitkering kan betalen als ze weer ziek worden.

Collectieve schadevergoedingsregeling

Verder gaat Asscher in gesprek met de FNV over een plan van de vakcentrale om collectieve schadevergoedingsregeling op te zetten voor mensen die door hun beroep ziek zijn geworden.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?