BG_bird2100% onafhankelijk
Verzuim Bedrijven weren chronisch zieken en ouderen

Bedrijven weren chronisch zieken en ouderen

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Het CDA vreest dat bedrijven geen mensen met een zwakke gezondheid, zoals chronisch zieken, of ouderen meer in dienst durven nemen omdat ze opdraaien voor het risico van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Werkgevers moeten twee jaar lang het loon van een ziek personeelslid doorbetalen. Om dat te voorkomen, selecteren bedrijven steeds strenger “aan de poort”.

Minister Asscher verwacht dat het  onderzoek dat hij laat doen naar de knelpunten die bedrijven ervaren om personeel in dienst te nemen eind dit jaar af is.

Speciale polis voor (ex) kankerpatiënten

D66 heeft aandacht gevraagd voor de arbeidsmarktpositie van mensen die kanker hebben gehad. Zij komen moeilijk weer aan de slag en kunnen zich lastig verzekeren.

D66 presenteerde onlangs een actieplan voor deze groep. Zij moeten onder meer gebruik kunnen maken van een speciale polis, waaruit de overheid een uitkering kan betalen als ze weer ziek worden.

Collectieve schadevergoedingsregeling

Verder gaat Asscher in gesprek met de FNV over een plan van de vakcentrale om collectieve schadevergoedingsregeling op te zetten voor mensen die door hun beroep ziek zijn geworden.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!