1 | Duurzame Inzetbaarheid

1. Wat je leert in deze masterclass

Wanneer weet je nu dat het de hoogste tijd is om te beginnen met duurzame inzetbaarheid? Er is geen standaardmethode of vragenlijst voor duurzame inzetbaarheid. Er zijn er tientallen! Allemaal verschillend en met een andere insteek. De ene methode kijkt vooral naar de individu en stelt allerlei vragen over je gezondheid. Zelfs je sexleven komt daarbij soms aan de orde. Andere methodes kijken ook naar de relatie werk en privé, of naar de rol van de leidinggevende. Hoe weet je nu welke methode het beste is voor jouw organisatie? En hoe weet je nu wanneer het tijd is om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid? Het laatste wat je wilt is beginnen als het spreekwoordelijke kalf al verdronken is. Gelukkig zijn sommige signalen glashelder; Als je verzuim heel hoog is of als er veel oudere medewerkers in jouw organisatie werken die fysiek zwaar werk doen bijvoorbeeld. Verzuim is ook een echte thermometer, vooral het lange verzuim, maar ook als medewerkers vaak kortdurend ziek zijn, is het tijd om eens naar duurzame inzetbaarheid te kijken. Oh ja, als de hele trap schudt als je medewerkers er overheen lopen terwijl de treden kraken onder hun (over)gewicht, als de halve afdeling elk uur een rookpauze nodig heeft of als er elke maand een nieuw gevalletje burn-out is op de afdeling crediteuren. Dan weet je genoeg toch? Maar sommige signalen zijn helemaal niet zo zichtbaar. Gelukkig zijn er manieren om ze wel gemakkelijk te herkennen. Die gaan we je leren zodat je er op tijd bij bent. Duurzame inzetbaarheid (of ook wel DI) gaat trouwens zeker niet alleen over de problemen van nu, maar vooral over het voorkomen van problemen in de toekomst. DI is iets wat je voor de lange termijn doet. Denk bijvoorbeeld aan werkdruk en fysieke klachten in de zorg, of het gebrek aan personeel in die sector. Of aan jonge medewerkers in de ICT die vol enthousiasme binnenkomen, dure opleidingen volgen en dan met een burn-out langdurig uitvallen of ergens anders een leukere werkgever weten te vinden.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!