BG_bird2100% onafhankelijk
VacatureDuurzaamheids-specialist Lidl, Huizen (32-40 uur)

Duurzaamheids-specialist Lidl, Huizen (32-40 uur)

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Wil jij met jouw passie voor duurzaamheid écht impact maken binnen een commerciële, dynamische organisatie en de kans krijgen de wereld te verduurzamen? Dit is een unieke kans, reageer snel!

Als supermarktketen hebben we een grote impact op de wereld om ons heen. Daarom zetten we ons al jaren bewust in voor duurzaamheid.

Om onze duurzame ambities waar te maken, werken we intensief samen met leveranciers en maatschappelijke organisaties. We kijken kritisch naar ons assortiment, naar de manier waarop we onze filialen bouwen en naar verspilling van voedsel en grondstoffen. Door keuzes te maken die beter zijn voor mens, dier en milieu, maken we duurzame producten betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Zo vergroten we onze positieve impact!

Klantgerichtheid en eenvoud zijn de drijvende krachten achter de manier waarop wij verantwoord ondernemen. Zij spelen hierbij een belangrijke rol. Met klantgerichtheid proberen we continu de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. We willen onze klanten verrassen met producten die duurzaam, van hoge kwaliteit en betaalbaar zijn. Eenvoud houdt in dat we op een efficiënte en kostenbewuste manier werken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de portemonnee van onze klant.

Wordt jij hier enthousiast van en wil je meer lezen over onze duurzame initiatieven en over hoe wij inhoud geven aan ons duurzaamheidsbeleid? Lees hier meer!

De baan

Als specialist van de afdeling Corporate Social Responsibility lever jij een cruciale bijdrage aan het verder ontwikkelen van ons duurzaamheidsbeleid. Jouw visie en kennis bepalen mede hoe wij onze organisatie op een verantwoorde manier inrichten. Van duurzaam inkoopbeleid tot voedselverspilling, van sponsoring tot gezonde voeding – maatschappelijk verantwoord ondernemen kent voor jou geen geheimen!

Met jouw passie voor het vak, til jij onze organisatie tot een hoger niveau. In deze rol ben je zowel intern als extern CSR-ambassadeur en een stevige adviseur. Samen met het team CSR zorg jij ervoor dat verantwoord ondernemen binnen de gehele organisatie leeft en er organisatiebreed stappen worden gezet. Van duurzaam bouwen tot de ontwikkeling van het nieuwe Kipster ei!

Met jouw open blik naar de wereld wijs jij ons op maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen waar we als Lidl activiteiten moeten ontplooien.

 • Je betrekt andere afdelingen bij uiteenlopende duurzaamheidsprojecten.
 • Bovendien onderhoud je een groot netwerk met nationale partners zoals maatschappelijke organisaties, certificerende instellingen en ministeries.
 • Uiteraard heb je ook nauw contact met onze collega’s van Lidl Internationaal op ons hoofdkantoor in Duitsland.
 • Je richt je ook op de borging van duurzaamheidsstappen zoals de gebruikte duurzaamheidscertificeringen.
 • Je bent betrokken bij het CSR communicatiebeleid en je weet als geen ander onze duurzaamheidsstappen aan verschillende doelgroepen te vertellen.

Jouw profiel

 • Jij bent een ervaren professional als het gaat om vertalen en het in de praktijk brengen van duurzaamheidstheorieën.
 • Jij hebt jezelf dan ook al enkele jaren bewezen binnen een vergelijkbare functie op het gebied van duurzaamheid, voor jou kent deze wereld niet veel geheimen.
 • Je kijkt er naar uit om onze collega’s mee te nemen om groene keuzes te maken. Zij waarderen jouw enthousiasme, proactiviteit en flexibiliteit.
 • Vanzelfsprekend ben je communicatief sterk, creatief en een uitstekende netwerker.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-/wo-niveau en minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring op het gebied van CSR.
 • Vanzelfsprekend heb je goede kennis van CSR onderwerpen en volg je de maatschappelijke trends en ontwikkelingen in de markt op de voet.
 • Ervaring in de retail sector is een pré. Je voelt je thuis in onze no-nonsense en aanpakkerscultuur.

Wij bieden

Een fantastische baan binnen een organisatie die toekomstgericht is en daarbij volop inzet op duurzaamheid. Duurzaamheid zit in het hart van onze organisatie. Op de CSR afdeling wordt zowel beleid bepaald als uitgevoerd.

In deze unieke rol krijg je de mogelijkheid jouw stempel te drukken op toekomstig beleid. Jouw werk heeft een directe impact op onze voetafdruk. En dus op de rest van de wereld.

Je komt te werken in een hecht en gedreven team en er zijn binnen Lidl volop (Internationale) mogelijkheden om door te groeien en/of jezelf verder te ontwikkelen.

Wij zijn

Als grootste supermarktketen in Europa zijn we actief in 32 landen. In Nederland hebben we meer dan 19.000 medewerkers in ruim 430 filialen. De klant staat bij ons centraal en we hebben oog voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door steeds meer biologische, diervriendelijke en duurzame producten in ons assortiment op te nemen én door de bouw van de meest duurzame distributiecentra van Nederland.

Die betrokkenheid strekt zich ook uit tot onze medewerkers. Lidl zorgt voor een gezonde werk-privé balans, voldoende groei- en ontwikkelingsmogelijkheden en uiteraard de juiste beloning. Daarnaast staat diversiteit en inclusie bij Lidl hoog op de agenda. Samen maken we Lidl!

Interesse?

We zien jouw sollicitatie graag zo snel mogelijk via de ‘Solliciteer’ button tegemoet! Vragen? Neem contact op met onze recruiter Eliane Brouwer via 035-5232847.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

 • Elke maand een nieuwe HR masterclass
 • Online feedback sessies met HR-experts
 • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?