Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass ‘Parkeer je Piekerverstand’

6 november

€ 245

leven is makkelijker dan je denkt

Ons piekerverstand maakt soms overuren. Herken je dat? Of herken je dat bij medewerkers in je organisatie? Ons brein is een fantastische verhalenverteller, die continu vergelijkt, oordeelt, evalueert, bekritiseert en fantaseert.Ons brein produceert nu eenmaal gedachten. Als we onze gedachten te serieus nemen, gaan we piekeren. En kom daar maar weer eens vanaf!

Moeiteloos loskomen van gedachten

80 procent van onze gedachten is negatief geladen. Mensen proberen om de inhoud van gedachten te veranderen en negatieve gedachten om te denken naar positieve gedachten. Van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’. Dat kost veel energie. Want iedere keer dat een negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. En dat is hard werken!

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zing je belemmerende gedachten eens op bijvoorbeeld ‘lang zal ze leven’. Of spreek ze op verschillende toonhoogten uit. Beetje gekke oefening? Zeker! Maar met groots effect. Je zult merken dat je negatieve gedachte nauwelijks meer opkomt. En als hij opkomt, is de lading ervan af. Dat geeft ruimte in je hoofd. Defuseren heet dat.

Het gaat erom onplezierige gedachten te zien zoals ze werkelijk zijn – alleen maar woorden – en de strijd ertegen te staken. Zo maak je je los van nutteloze denkprocessen, zodat je je aandacht op leukere zaken kunt richten.

Acceptance and Commitment Therapy

Defuseren is een krachtig instrument uit ACT: Acceptance and Commitment Therapy. ACT gaat over psychologische flexibiliteit, loskomen van gedachten en gevoelens, uit je gewoontepatronen stappen en handelen in lijn met je waarden.

Wil je defusietechnieken leren toepassen voor jezelf of in de begeleiding van anderen? Schrijf je in voor de Masterclass ‘Parkeer je Piekerverstand’, en kom moeiteloos los van gedachten met verrassende oefeningen. Hoe fijn is dat!

Voor wie?

Voor alle professionals die betrokken zijn bij het versterken van de mentale vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers o.a. hr-professionals, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen, arbocoördinatoren, (register) casemanagers, arbeids- en organisatiedeskundigen, vitaliteitscoaches, verzuimcoaches, etc.

Accreditatie

Geaccrediteerd voor arbeidsdeskundigen (NvvA) en A&O deskundigen (BA&O en Hobeon), bedrijfsmaatschappelijk werkers (Registerplein), organisatieadviseurs (OOA) en paramedici (ADAP).

Datum en locatie

6 november – 13.00 – 17.00 uur
The Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1, Utrecht

Prijs

€ 245,- (exclusief btw.)

Gegevens

Datum:
6 november
Kosten:
€ 245
Website:
https://anderseigen.nl/mentale-flexibiliteit/

Locatie

The Colour Kitchen
Prinses Christinalaan 1
Utrecht,Nederland

Organisator

Anders Eigen, Annette Aarts
Telefoon:
06 – 21 555 285