Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass ‘Rust in je ratelbrein’

1 november

€265

Ons ratelbrein maakt soms overuren. Herken je dat? Dat malen over alles wat je achteraf anders had kunnen doen, of dat piekeren over dat wat komen gaat. Dat wakkert vaak gevoelens aan van angst of stress. Ons brein is een fabriek die nu eenmaal gedachten produceert; wel 50.000 op een dag!

We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen en negatieve gedachten om te denken naar gedachten van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’ Dat kost veel energie. Zeker als je weet dat 80 procent van onze gedachten negatief is.stress ratelbrein

Iedere keer dat zo’n negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. Dat is hard werken!

Niet alleen onze gedachten maar ook onze gevoelens sturen ons gedrag. En soms worden gevoelens zo groot (angst, onzekerheid) dat ze ons weghouden van wat we eigenlijk zouden willen doen. Dan gaan we spannende situaties uit de weg, stellen ze uit, of we worden een schim van onszelf. Seneca stelt: “We suffer more in imagination than in reality”. De hoogste tijd om dat te veranderen.

Lichter leven: het lijkt simpel… en dat is het eigenlijk ook!

In deze masterclass werken we met verrassende werkvormen uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is wetenschappelijk bewezen effectief en gaat over mentale flexibiliteit, loskomen van gedachten en gevoelens, uit je gewoontepatronen stappen en handelen in lijn met je waarden en verlangens.

Zing bijvoorbeeld ‘ik doe het nooit goed genoeg’ eens op een rapmuziekje. Of spreek ‘ik mag geen fouten maken’ op verschillende toonhoogten uit. Beetje gekke oefening? Zeker! Maar met een wonderlijk effect. Je zult merken dat je negatieve gedachte minder opkomt. En als hij opkomt, is de lading ervan af. Dat geeft rust in je hoofd.

In deze masterclass ervaar je ook wat er gebeurt als je gevoel omarmt en het de ruimte geeft. Het klinkt paradoxaal, maar volledig toelaten betekent dat de sterkte ervan afneemt en er ruimte komt voor dat wat voor jou belangrijk is. Zo leer je om koersvast te handelen in lijn met jouw waarden en verlangens.

Datum

Vrijdag 1 november 2019, 9.00 – 13.00 uur

Locatie

Landgoed de Horst, Driebergen

Prijs

€ 265,-  excl. btw

Deelnemers

Maximaal 14

Trainers

Peggy Burghouts en Annette Aarts

Informatie

Annette Aarts, annette@anderseigen.nl, 06 – 21555285
Peggy Burghouts, mail@peggyburghouts.nl, 06 – 12332020

Voor wie?     

Voor (young) professionals, managers, iedereen die in de hectiek van alledag meer rust en ruimte wil creëren voor zichzelf.

Aanmelden

Mail naar Annette Aarts, annette@anderseigen.nl

Gegevens

Datum:
1 november
Kosten:
€265

Organisator

Annette Aarts en Peggy Burghouts

Locatie

Landgoed De Horst, Driebergen