Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nascholing voor casemanagers: thema Vrouw & Werk

mei 16

€195

Ergatis logo

Sitagre logo

 

 

 

 

De werkende vrouw staat voor specifieke opgaven in de verschillende levensfasen. Dat gaat soms gepaard met gezondheidsklachten die gemakkelijk verkeerd kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld indien niet de juiste context wordt betrokken. De belastbaarheid en mentale veerkracht kunnen daardoor onnodig lang verstoord raken en het herstel en de re-integratie bemoeilijken.

In deze vierde jaarlijkse nascholingsreeks voor casemanagers staan we stil bij de volgende onderwerpen:

  • Overbelasting in loopbaan en gezin
  • Zwangerschap en ziekte
  • Zingeving na kanker
  • Werken in de menopauze

Desiree Wierper-Heijnen, verzekeringsarts en medisch directeur van Ergatis & Sitagre, bespreekt de valkuilen bij het vinden en zo nodig herstellen van een goede balans in aandacht en energie voor jezelf, het gezin en het werk gedurende de verschillende levensfasen. Wat zijn de alarmbellen bij overbelasting en hoe begeleidt je medewerkers die prikkelbaar zijn en dreigen uit te vallen of inmiddels zijn ziekgemeld met burn-out klachten?

Kim Houwers, arbeidsdeskundige en registercasemanager bij Ergatis, behandelt de meest gestelde vragen die door deelnemers worden ingebracht. Bij de aanmelding voor de nascholing kunnen vragen worden doorgegeven. De top 10 meest gestelde vragen zal behandeld worden. Te denken valt aan no-risk bij ziekte na zwangerschap of bevalling, wettelijke arbeidstijden en arbeidsvoorwaarden bij zwangerschap, aard van de werkzaamheden bij zwangerschap: wat voor soort werk mag wel/niet uitgevoerd worden bij zwangerschap, WAZO-periode, loondoorbetaling en einde wachttijd WIA, verlof en ziektedagen, ziek na bevallingsverlof en Ziektewet, re-integratie.

Met wisselende sprekers van het Humanistisch Verbond gaan wij in op de toegevoegde waarde van levensbeschouwelijke begeleiding bij zingevingsvragen rond kanker. Als alternatief voor medicalisering van psychische klachten en de gang naar de GGZ. Hoe ga je om met existentiële pijn en vragen en hoe herpak je grip op het leven na het doorstaan van de kritische fase.

Machteld List, A&O-psycholoog bij Sitagre, behandelt de meest voorkomende arbeidsrelevante klachten rond de overgang. Hoe doorbreek je het taboe en hoe maak je knelpunten bespreekbaar? Welke tips zijn er voor preventie van uitval in deze levensfase.

Data

16 mei Eindhoven
21 mei Zwolle
22 mei Amsterdam
18 juni Rotterdam
19 juni Utrecht

Tijdstip

14.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Kosten

€ 195,– per persoon
Gratis voor relaties van Ergatis en Sitagre.

Aanmelden

Via deze link 

Gegevens

Datum:
mei 16
Kosten:
€195
Website:
https://www.ergatis.nl/nascholing/casemanagers-voorjaar-2019

Locatie

Eindhoven

Organisatoren

Sitagre
Ergatis