BG_bird2100% onafhankelijk
HRM Grote verschillen tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt

Grote verschillen tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De werkende vrouw vindt zichzelf vooral sterk in het nemen van verantwoordelijkheid, plannen en organiseren, nauwkeurigheid en klantgerichtheid

De werkende man vindt zichzelf goed in het ontwikkelen van visie, innovatief zijn, leiderschap en delegeren.

Dit blijkt uit resultaten van het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt 2013.

Keuzeaspecten nieuwe baan

Naast persoonlijke competenties zijn er ook grote verschillen te zien bij de keuzeaspecten van een nieuwe baan. Mannen vinden de bekendheid van het bedrijf zeer belangrijk. Ook hechten mannen meer waarde aan een auto van de zaak, opties/aandelen en winstdelingsregeling.

Bij vrouwen daarentegen zijn deze aspecten minder van belang. Zij vinden de mogelijkheid om parttime te werken belangrijk. Vrouwen hechten ook meer waarde aan de bijdrage van kinderopvang en het (deels) doorbetalen van ouderschapsverlof.

Dit betekent dat in een sollicitatieproces mannen en vrouwen waarde hechten aan andere aspecten. Werkgevers kunnen voor een succesvolle werving daar op inspelen.

Het NOA onderzoek laat verder zien dat mannen meer vertrouwen hebben in het vinden van een baan dan vrouwen. Mannen aangeven gebruik te maken van hun zakelijke relaties/netwerk, terwijl vrouwen juist gebruik maken van een uitzend-/detacheringbureau.

Bron: NOA/TMG

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!