BG_bird2100% onafhankelijk
BG magazine Plus Alle masterclasses 2 | Geld verdienen met verzuimbegeleiding

2 | Geld verdienen met verzuimbegeleiding

Hoe je heel veel geld kunt besparen met een goed verzuimbeleid.

Masterclass

Koop deze masterclass

Verzuimbegeleiding, volgens veel HR professionals het zaaaaaaaiste HR-onderwerp ooit.. Maar het loont de moeite om je hier verder in te verdiepen.

Want, als je verzuimbegeleiding goed inricht, kun je geld verdienen. Héél véél geld zelfs. En dan hebben we het niet over een paar tientjes, maar over tienduizenden tot tonnen euro’s besparing. Per casus wel te verstaan. Dus blijf vooral nog even wakker.

We vergelijken verzuimbeleid wel eens met klimaatbeleid. Je hebt bij beide uitgesproken voorvechters. Bij verzuim vinden die dat dit onderwerp het begin en het einde is van je HR-cyclus. Voor de voorvechters is het verzuim niet alleen het resultaat van alles wat je op het gebied van HR doet, maar is het ook de thermometer van je bedrijfscultuur.

Gedraagt de directie of management zich bijvoorbeeld als een stelletje feodale potentaten, dan zie je hun bazige gedrag terug in hogere verzuimcijfers, een fors hoger verloop en verlies aan productiviteit.

Aan de andere kant heb je de honende tegenstanders, de verzuimontkenners. Die vinden dat verzuim het meest onbelangrijke HR-onderwerp is dat je kan bedenken. Het kost in hun ogen belachelijk veel geld en is alleen maar een speeltje van arbodiensten. Die hebben hun jarenlange lobby bij de overheid weten te verzilveren in de voor werkgevers verplichte arbocontracten.

Die gouden contracten zitten vol gedwongen winkelnering, met diensten waar niemand op zit te wachten en waar je niets aan hebt, zeker als je nooit te maken hebt met verzuim, zoals zij. Ziek is bovendien ziek, dus als er al een keer iemand ziek is, wat kun je er dan nog aan doen? Bovendien, die arbodiensten leveren dan ook nog eens prutswerk.

Bij klimaatbeleid is dat ook zo. Hele volksstammen ontkennen dat het klimaat verandert. Of ze claimen dat het toch geen zin heeft om er iets aan te proberen te veranderen, omdat hun inspanning maar een druppel op de gloeiende plaat is. Want zolang China en India niet in beweging komen, vergaat de wereld toch wel, dus ze stoppen hun kop in het zand en doen vooral niets.

Met deze masterclass leer je waarom het zo vaak mis gaat met verzuim, en hoe je dat voorkomt. En hoe je tienduizenden euro’s bespaart met een goed verzuimbeleid.

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!