BG_bird2100% onafhankelijk
BG magazine PlusJaar 21 | HR in crisistijd

1 | HR in crisistijd

Jij bent klaar voor de volgende crisis

Masterclass

Bekijk de preview

Koop deze masterclass

Zou jij in 3 woorden alles kunnen samenvatten wat je geleerd hebt over het leven?

De dichter en toneelschrijver Robert Frost kon dat wel.

Toen Frost in 1954 voor zijn 80ste verjaardag werd geïnterviewd door Ray Josephs van The Sunday Newspaper, vroeg deze: “In all your years and all your travels, what do you think is the most important thing you’ve learned about life?”.

Waarop Frost even pauzeerde, zijn wenkbrauw optrok en met een twinkeling in zijn ogen zijn oneindige wijsheid als volgt samenvatte: “In three words, I can sum up everything I’ve learned about life. It goes on. In all the confusions of today, with all our troubles... with politicians and people slinging the word fear around, all of us become discouraged... tempted to say this is the end, the finish. But life - it goes on. It always has. It always will. Don’t forget that.”.

Dit was dus 1954, maar had net zo goed 2020 kunnen zijn.

En wat jij ook doet of wat je ook denkt op dit moment, de wereld is dus niet werkelijk anders dan in 1954. En toch heeft die niet bepaald stil gestaan.

En ook al denk jij misschien dat dat niet zo is, de wereld draait zelfs midden in crisistijd dus gewoon door. Gelukkig maar.

Je kunt er dus nu voor kiezen om in een hoekje gaan kniesoren. Tot alles weer normaal wordt, tot deze en de volgende crisis - die hierna zeker komt - vanzelf weer overwaait.

Maar je kunt ook besluiten vandaag te beginnen met het voorbereiden op die volgende crisis.

Want is een crisis niet bij uitstek het moment om te shinen? Jouw kans om te laten zien wat je waard bent? Dus grijp die kans en ga aan de slag.

En weet je wat het mooie is? Op een crisis kun je je over het algemeen prima voorbereiden. Natuurlijk zijn er dingen die je niet kunt voorzien, maar heel veel dingen gelukkig wel. Wat dat is en hoe dat werkt, leer je in deze masterclass. Zodat je de volgende keer misschien wel kunt zeggen: Crisis? Welke crisis?

HR in crisistijd is spannend, hectisch en ongelofelijk leerzaam. Want crisissen heb je in alle soorten en maten. Een productiefout, een product dat teruggehaald moet worden, een overname die toch niet doorgaat, of een bestuurder die in de kas graait? Of een bedrijfsongeval, beurscrash of wat dacht je van een hack waarbij alle klantgegevens gestolen worden?

Wat er bijna altijd gebeurt is dat het hele MT met wallen onder de ogen loopt en niemand heeft hét antwoord op de crisis. Het is dan aan jou om het hoofd koel te houden, om de impact op het personeel in te schatten, om scenario’s te maken voor wat wellicht nog komen gaat en om dit continu te herijken met de actualiteit. In plaats van afwachten en onmogelijke MT-besluiten uitvoeren, zit jij dan zelf aan het roer.

De afgelopen jaren hadden we het heel goed met zijn allen, en toch zat HR in crisis. Want goede mensen waren niet te vinden. Deze masterclass neemt je mee in hoe je als HR kunt omgaan met de volgende crisis. Of het nu gaat over de gevolgen van de corona pandemie, het ontslaan of juist behouden van goede mensen, of medewerkers die frauderen. Jij weet voortaan wat je zeker wel moet doen maar ook wat je vooral moet laten.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?