BG_bird2100% onafhankelijk
BG magazine PlusJaar 14 | KPI’s die wél werken

4 | KPI’s die wél werken

Hoe je kpi’s opstelt waarmee je je afdeling stuurt, je manager overtuigt van jouw plannen én waarmee je op de agenda komt van het MT

Masterclass

Bekijk de preview


Koop deze masterclass


Veel HR-professionals denken dat ze geen KPI’s nodig hebben. Dat het alleen iets is voor managers en boekhouders. HR gaat toch om mensen? HR is toch helemaal niet zo cijfermatig, niet zo concreet en al helemaal niet zo meetbaar als de winst of de omzet?

Maar als je geen duidelijk doel hebt, maar vooral als je geen meetbaar doel hebt, dan doe je aan God-zegene-de-greep management. Dan doe je je ogen dicht en hoopt dat het goed komt. En dat komt het dus niet. Meestal niet in ieder geval.

Want als je zo je bedrijf of afdeling runt weet je een ding zeker. Dat je steeds weer voor verrassingen komt te staan. En uiteindelijk loopt dat niet best af. Het is dus echt nuttig om ook wat HR-kengetallen te definiëren, deze zo concreet en meetbaar mogelijk te maken en hier op te gaan sturen.

Wij kennen ze net zo goed als jij. De dashboards met mooie grafiekjes die eigenlijk niks zeggen en niet gebruikt worden. Of de ingewikkelde sheets met 30 KPI’s die eigenlijk niemand begrijpt. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden van KPI’s die niet werken. Waarom mislukt het zo vaak?

Een magisch lijstje is er niet, dat verklappen we alvast. Maar er zijn wel KPI’s die voor HR goed kunnen werken. Die meten wat jij wil weten en waar je op kan sturen. En die ook nog eens interessant zijn voor het management. Dit lijstje gaan we met je delen in deze masterclass.

Na deze masterclass weet je hoe je KPI's opstelt die het management begrijpt, hoe je het eilandjesdenken van KPI's voorkomt en welke KPI's je moet gebruiken om elke maandag een homerun te slaan in het MT.

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?