BG_bird2100% onafhankelijk
BG magazine Plus Alle masterclasses 5 | KPI’s die wél werken

5 | KPI’s die wél werken

Hoe je kpi’s opstelt waarmee je je afdeling stuurt, je manager overtuigt van jouw plannen én waarmee je op de agenda komt van het MT

Masterclass

Koop deze masterclass

Veel HR-professionals denken dat ze geen KPI’s nodig hebben. Dat het alleen iets is voor managers en boekhouders. HR gaat toch om mensen? HR is toch helemaal niet zo cijfermatig, niet zo concreet en al helemaal niet zo meetbaar als de winst of de omzet?

Maar als je geen duidelijk doel hebt, maar vooral als je geen meetbaar doel hebt, dan doe je aan God-zegene-de-greep management. Dan doe je je ogen dicht en hoopt dat het goed komt. En dat komt het dus niet. Meestal niet in ieder geval.

Want als je zo je bedrijf of afdeling runt weet je een ding zeker. Dat je steeds weer voor verrassingen komt te staan. En uiteindelijk loopt dat niet best af. Het is dus echt nuttig om ook wat HR-kengetallen te definiëren, deze zo concreet en meetbaar mogelijk te maken en hier op te gaan sturen.

Wij kennen ze net zo goed als jij. De dashboards met mooie grafiekjes die eigenlijk niks zeggen en niet gebruikt worden. Of de ingewikkelde sheets met 30 KPI’s die eigenlijk niemand begrijpt. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden van KPI’s die niet werken. Waarom mislukt het zo vaak?

Een magisch lijstje is er niet, dat verklappen we alvast. Maar er zijn wel KPI’s die voor HR goed kunnen werken. Die meten wat jij wil weten en waar je op kan sturen. En die ook nog eens interessant zijn voor het management. Dit lijstje gaan we met je delen in deze masterclass.

Na deze masterclass weet je hoe je KPI’s opstelt die het management begrijpt, hoe je het eilandjesdenken van KPI’s voorkomt en welke KPI’s je moet gebruiken om elke maandag een homerun te slaan in het MT.

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!