BG_bird2100% onafhankelijk

11 | Verzuimcijfers

Waarom het goed is je af en toe te verdiepen in jouw verzuimcijfers

Masterclass

Koop deze masterclass

In deze masterclass gaan we gaan niet zeuren over arbodiensten die met verkeerde cijfers komen. Of over de leidinggevenden die het nooit eens zijn met het cijfer in hun dashboard.

Ook gaan we het niet hebben over de onzinnige one-liners als ‘ziek is ziek, verzuim is een keuze’, ‘Bij ons blijft de communicatie met de medewerker open’, ‘Wordt de sfeer positiever, dan functioneert iedereen beter: ziekteverzuim bestaat niet!’ of ‘Verzuim is uit, activeren is in’ en als klap op de vuurpijl ‘Verzuim is gedrag’. En natuurlijk gaan we het ook niet hebben over nieuwe hippe termen als werkplezier die de ultieme oplossing zouden zijn voor voor alle problemen.

Feit is: elke werkgever heeft te maken met verzuim en zal dit op een verantwoorde manier moeten managen. Een goede arbodienst, een helder verzuimbeleid, een open houding ten aanzien van kansen en mogelijkheden en de bereidheid zowel preventief als curatief te investeren is voor elke werkgever domweg een no-brainer.

Denk je te kunnen of moeten beknibbelen? Dan kom je vroeg of laat van de koude kermis thuis. De kosten lopen dan pas echt uit de klauwen en bovendien: niemand wil nog voor je werken.

In deze masterclass gaan we ook niet met je dimdammen over randzaken of cijfers achter de komma. Het gaat er niet om of je in jouw geval wel of niet in alle gevallen een medewerker vervangt, of hoeveel productie- of omzetverlies je precies hebt als een medewerker uitvalt. En ook de exacte doorbelasting naar een bepaalde business unit is echt niet relevant.

Waar het wél om draait is dat jij grip gaat krijgen op de realiteit achter de cijfers. Als geen ander ben jij de professional om de vertaalslag te maken van analyse naar actie om die cijfertjes daadwerkelijk te beïnvloeden.

Verzuimcijfers. Saai en taai? Misschien een klein beetje, maar na het volgen van deze masterclass snap je wat jouw verzuimcijfers echt betekenen, weet je waar je prioriteiten liggen en ook hoe je er mee aan de slag gaat

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!