BG_bird2100% onafhankelijk
BG magazine PlusJaar 15 | Werkgeluk, iets anders dan werkgelul

5 | Werkgeluk, iets anders dan werkgelul

Veel mensen krijgen jeuk van de term werkgeluk. Gelul zeggen ze dan. Maar gelukkige werknemers zorgen voor tientallen procenten meer omzet, winst, verzuimen minder en lopen niet zo snel weg. Hoog tijd om je erin te verdiepen.

Masterclass

Bekijk de preview


Koop deze masterclass


Als werkgever moet je het werkgeluk willen beïnvloeden. En niet alleen omdat het meer winst of omzet oplevert, maar vooral omdat je medewerkers de belangrijkste schakel zijn binnen je organisatie.

We leven in een land waar we gelukkig kunnen en mogen zijn. Steeds meer mensen (niet alleen de millennials) streven hier ook naar tijdens het werk. Dit is ook een van de redenen dat het thema werkgeluk beetje bij beetje op de agenda komt te staan bij organisaties. Gewoon omdat we in een tijd leven waarin dat kan. Maar ook omdat steeds meer mensen zien dat gelukkig zijn en gelukkig werken niet twee losstaande dingen zijn.

En is dit niet waarom jij voor HR gekozen hebt? Want grote kans dat jij net als de meeste HR-professionals een mensen-mensen bent en je graag wil helpen.

De kans is groot dat je lang geleden dit gevoel al bent verloren. HR draaide de afgelopen jaren vooral om cijfers, statistieken, geld en brandjes blussen. Het aspect mens is lange tijd ondergesneeuwd geweest, wat best pijnlijk is wanneer je naar je eigen motieven kijkt om binnen de HR te werken toch?

Misschien denk je nu: werkgeluk? Werkgelul zul je bedoelen! Zijn medewerkers niet gelukkig, dan zoeken ze maar een nieuwe baan. Al dat gezweef, gewoon aan het werk! Soms is dat ook inderdaad zo. Maar in andere gevallen absoluut niet.

Ga je goed aan de slag met werkgeluk, dan levert dit serieuze en bewezen voordelen op. Ga je slecht aan de slag met werkgeluk, dan levert dit serieuze problemen op. Ga je net aan de slag met werkgeluk, dan loop je over een paar jaar gewoon achter op je concurrenten en is de kans groot dat je organisatie het niet gaat redden.

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?