BG_bird2100% onafhankelijk
HRM Oproep aan HR-professionals: doe nu mee aan het onderzoek over thuiswerken met...

Oproep aan HR-professionals: doe nu mee aan het onderzoek over thuiswerken met kinderen!

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

BedrijfsprofielBedrijfsprofiel

Uit recent onderzoek onder 579 bedrijven blijkt dat het merendeel van de werkgevers zich verantwoordelijk voelt om na te denken over mogelijkheden om de werk-privébalans goed te houden.

Werkgevers en hun HR-professionals hebben naar verwachting nog lange tijd te maken met thuiswerkende medewerkers.

Naarmate deze situatie langer aanhoudt, is de verwachting dat dit in toenemende mate met spanningen gepaard zal gaan. Dit raakt het welzijn van medewerkers en (in-)direct de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten.

Werkgevers voelen zich verantwoordelijk

In de praktijk beperken deze mogelijkheden zich nu nog vooral tot het accepteren van flexibele werktijden en het opnemen van vakantiedagen.

Deze maatregelen zijn echter op de langere termijn niet vol te houden en niet afdoende. Vakantiedagen zijn op enig moment verbruikt en langdurige lange werkdagen maken trekt een wissel op de veerkracht van mensen.

Het is nog de vraag of het (gedeeltelijk) openstellen van basisscholen voldoende verlichting brengt voor thuiswerkende ouders. Ook als dit ten dele zo is, zal langdurig thuiswerken invloed hebben op het welzijn en de productiviteit van de medewerkers, zeker wanneer zij ook kinderen op de middelbare school hebben.

Om die reden zullen werkgevers en HR-professionals dit onderwerp naar verwachting hoog op de agenda moeten houden en is het interessant om te blijven volgen hoe dit uitwerkt.

Onderzoek naar thuiswerkende medewerkers

De komende maanden zal BG magazine samen met Regioplan, DirectResearch en Adolfse Organisatieadvies verder onderzoeken hoe HR-professionals met dit onderwerp omgaan.

Wil jij jouw ervaringen over thuiswerkende medewerkers met ons delen?

Doe dan mee aan het onderzoek over thuiswerken door op deze link te klikken. Je komt direct in het onderzoek. Uiteraard krijg je inzage in de onderzoeksresultaten!

De uitkomsten van het onderzoek worden ook gepubliceerd op BG magazine en zullen gebruikt worden om de dialoog met elkaar te voeden en mooie oplossingen te bedenken en uit te wisselen.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!