BG_bird2100% onafhankelijk
HRMOudere werknemers volgen geen opleiding

Oudere werknemers volgen geen opleiding

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Maar liefst 71 procent van de medewerkers van 55 jaar en ouder heeft de afgelopen twaalf maanden geen opleiding gevolgd.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1.000 medewerkers dat Raet en Totta Research hebben uitgevoerd.

Langer doorwerken

Volgens Raet zorgt het oprekken van de AOW-leeftijd en de versobering van de pensioenopbouw ervoor dat medewerkers langer blijven doorwerken. Het is daarom in het belang van medewerkers én organisaties om in 55-plussers te blijven investeren. Opleiding is een mogelijkheid die op dit punt nog te weinig wordt ingezet.

Positief

Oudere medewerkers die het afgelopen jaar wel een opleiding volgden, zijn in vergelijking met andere leeftijdsgroepen heel positief over de bijdrage die deze investering heeft opgeleverd aan het verbeteren van hun prestaties. Maar liefst 88 procent geeft aan dat de genoten opleiding heeft geholpen bij het beter functioneren.

Het percentage 55-plussers dat het afgelopen jaar een opleiding heeft gevolgd, wijkt behoorlijk af van de situatie bij medewerkers tussen de 25 en 34 jaar; van deze groep jongeren heeft ongeveer de helft de afgelopen twaalf maanden een opleiding gevolgd.

Prestaties

De percentages in de zorg wijken niet af van de algemene. Uit het totaal over alle leeftijdsklassen blijkt dat medewerkers in de zorg erg tevreden zijn over de mate waarin de opleiding heeft bijgedragen aan hun prestaties: 87 procent is het hier mee eens.

Uittocht

De onderzoeksresultaten tonen verder aan dat zorgwerkgevers de komende twee jaar te maken krijgen met een flinke uittocht van jonge medewerkers. Van de ondervraagden onder de 35 jaar verwacht 24 procent binnen twee jaar te vertrekken.

Bron: Skipr.nl

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?