BG_bird2100% onafhankelijk
Re-integratiePraktische handreiking vergroot kans op duurzame inzetbaarheid

Praktische handreiking vergroot kans op duurzame inzetbaarheid

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De NVvA, het Verbond van Verzekeraars en OVAL willen namens verzekeraars, arbeidsdeskundigen en re-integratiebedrijven werkgevers, werknemers en dienstverleners ook na de eerste twee ziektejaren helpen om de re-integratie goed te organiseren.

Concrete stappen

In een gezamenlijke door deze drie partijen opgestelde handreiking, is helder beschreven op welke dienstverlening zij tijdens de WGA-periode aanspraak kunnen maken.

De handreiking geeft in concrete stappen richting aan het re-integratieproces van de WGA-gerechtigde om zo te komen tot optimale en duurzame arbeidsparticipatie.

Groot maatschappelijk belang

Met het verbeteren van de inzetbaarheid is een groot maatschappelijk belang gemoeid. Mensen die werk verrichten dat past bij hun mogelijkheden en motivatie, blijven in de regel duurzaam inzetbaar. Dat is goed voor de werknemer zelf en voor de maatschappij als geheel.

Bovendien krijgen we in de nabije toekomst met een krappe arbeidsmarkt te maken. Ook daarom is het van belang om iedereen gezond en duurzaam aan het werk te houden.

Dynamisch document

De handreiking is een dynamisch document dat op basis van ervaringen en ontwikkelingen kan worden aangepast. Mogelijk ontwikkelt het zich tot een algemeen geaccepteerd kader of wordt het een onderdeel van collectieve afspraken tussen de sociale partners.

In het voorjaar organiseren het Verbond van Verzekeraars, NVvA en OVAL een expertmeeting om met partijen uit het veld ervaringen en actuele ontwikkelingen en inzichten te delen.

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?