BG_bird2100% onafhankelijk
VacatureRe-integratie consulent Beschut Werk, Oss, 32 uur per week

Re-integratie consulent Beschut Werk, Oss, 32 uur per week

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Geef jij werkzoekenden vertrouwen in eigen kunnen? En wil je hen op weg helpen bij het vinden van de juiste werkplek?

Word re-integratie specialist bij IBN! Binnen het bedrijfsonderdeel Participatie geef jij werkzoekenden die net even een duwtje in de rug nodig hebben, weer perspectief op de toekomst. Ook, of juist, als ze door omstandigheden zelf de stip op de horizon even niet meer zien.

Dit ga je doen

Voor een gevarieerde doelgroep, aangemeld door zowel gemeenten als het UWV, maak jij het verschil! De basis van je werk is begeleiden, bemiddelen en regievoering voor de doelgroep met een beschut werk indicatie. Je werkt met gevalideerde diagnose-instrumenten en je kan als geen ander een goede inschatting maken van de mogelijkheden en talenten van de werkzoekende.

Je bent als het ware een beschut werkmakelaar, je zoekt de juiste werkplek voor de kandidaat. Niet alleen binnen IBN maar ook bij reguliere werkgevers. Je bent het baken voor deze kandidaten. Zijn je kandidaten aan het werk, dan voer je de regie over deze trajecten en vaak ben je ook als jobcoach betrokken. Het vastleggen van je bevindingen maakt ook zeker onderdeel uit van je werk.

De beschut werkers zijn zeer divers qua achtergrond, regelmatig zien we jongeren vanuit het speciaal onderwijs doorstromen naar IBN, maar ook werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid die lang niet in het arbeidsproces werkzaam zijn geweest. Als gemeenschappelijk kenmerk hebben zij de hogere begeleidingsbehoefte op de werkplek.

Als Re-integratie consulent Beschut Werk heb je veel contact met werkgevers, mentoren vanuit het (speciaal) onderwijs, ambulante begeleiders, klantmanagers van de gemeente en diverse opdrachtgevers zoals het UWV.

Dit krijg je van ons

 • Een salaris tussen € 2.756,- en € 4.048,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • In eerste instantie een jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging.
 • Een goede pensioenregeling.
 • 23 vakantiedagen bij een 36-urige werkweek.
 • Alles wat je nodig hebt voor het uitoefenen van je functie, zoals een telefoon, laptop en een leaseauto.
 • Een compleet pakket met opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden via het IBN Leerhuis.
 • Volop aandacht voor vitaliteit. Zo kun je deelnemen aan kookworkshops en sportieve activiteiten.
 • 8% vakantiegeld en 6,75% eindejaarsuitkering.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid – als je werk het toelaat – om thuis te werken.

Jouw team

Je wordt onderdeel van het team Trajectregie, dat onderdeel is van het IBN-bedrijfsonderdeel Participatie. Binnen dit team werk je samen met elf betrokken consulenten, een jobcoach in opleiding en een teammanager. Een leuke mix van door de wol geverfde en startende collega’s, met een grote betrokkenheid bij elkaar en bij het werk.

Dit ben jij

Jij bent iemand met een rotsvast geloof in het potentieel van je werkzoekenden. Je straalt dit ook uit naar de werkzoekenden, maar ook naar teamleiders, werkgevers, klantmanagers en andere betrokkenen.

Verder heb je:

 • Afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld SPH of Toegepaste Psychologie.
 • Relevante werkervaring bijvoorbeeld als IPS-er binnen de GGZ of bij re-integratiebedrijf of sociale onderneming.
 • Ervaring in het (job)coachen van een doelgroep met een psychische kwetsbaarheid.
 • Ervaring in het plaatsen van deze kwetsbare doelgroep bij reguliere werkgevers.
 • Je kan goed plannen en organiseren en je bent vertrouwd met verschillende computersystemen.
 • Een goed gevoel voor humor en kan je goed relativeren.

IBN: met werk meer mens

Voor veel mensen is werk niet vanzelfsprekend. Voor al deze mensen zijn wij er, al meer dan 25 jaar. We vinden het belangrijk dat mensen weer mee kunnen doen. En dat ze vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan hun loopbaan. Zo leiden we mensen op tot vakkrachten, zodat ze aan de slag kunnen bij een werkgever uit ons grote netwerk. Of we zetten ze in binnen onze eigen teams voor onder meer schoonmaak, groenonderhoud en assemblage. Zo maken we mensen gelukkig en de samenleving mooier. Want werken betekent meedoen en meetellen. De betrokkenheid binnen onze organisatie is groot: iedereen zet zich in om de wereld een stukje mooier te maken en heeft daarin een belangrijk aandeel.

Hoe we bij IBN een rol van betekenis spelen voor mensen? Lees en bekijk de interviews met trotse medewerkers.

Word jij onze nieuwe collega?

Reageren kan heel makkelijk via het sollicitatieformulier. Dat kan tot en met 20 augustus 2021. We streven ernaar om je binnen 5 werkdagen een persoonlijk antwoord te geven. Zijn we enthousiast over je sollicitatie, dan plannen we een gesprek.

Vragen?

Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marion Maassen, manager Regie & Expertise, via 06 – 11 90 47 59 of mmaassen@ibn.nl. Kijk op www.ibn.nl/over-ons voor meer informatie over onze organisatie. Bekijk ook onze video.

Goed om te weten

Je standplaats is Oss, maar je werkt ook regelmatig op andere locaties in onder andere Uden, Veghel of Cuijk.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

https://api.brockmeyer.nl/track.php?id=2544601

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

 • Elke maand een nieuwe HR masterclass
 • Online feedback sessies met HR-experts
 • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?