BG_bird2100% onafhankelijk
Verzuim Rode boekje voor inzicht in HR-vraagstukken

Rode boekje voor inzicht in HR-vraagstukken

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Veel managers kennen de regels en de consequenties van de nieuwe Ziektewet niet. Maar liefst 94 procent van hen weet niet hoe ze een mogelijke premiestijging in de hand kunnen houden.

Zo blijkt uit representatief onderzoek in opdracht van Tempo-Team onder leidinggevenden in Nederland.

Op 1 januari van dit jaar werd de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid Vangnetters, beter bekend als de Modernisering Ziektewet, actueel.

Voor veel werkgevers blijft dat niet zonder financiële gevolgen. Hoe meer eigen medewerkers na hun (tijdelijke) dienstverband de Ziektewet instromen, hoe hoger de premiekosten worden die het bedrijf moet betalen.

Hogere premies

Zo’n driekwart van de managers is niet of nauwelijks bekend met de Modernisering Ziektewet. In bijna de helft van de bedrijven zijn er geen initiatieven genomen om de gevolgen van de nieuwe Ziektewet goed te kunnen managen.

Wanneer een gewone werknemer, oproepkracht, thuiswerker of stagiair binnen vier weken na beëindiging van het dienstverband ziek wordt, betekent dat extra kosten voor de werkgever. Dit kan zelfs nog jaren meetellen voor de variabele hoogte van de premies.

Een derde van de managers verwacht dat de Ziektewet-premie dit jaar al zal toenemen.

Eigenrisicodragerschap

Veel werkgevers hebben echter geen idee hoe ze die te verwachten kostenstijging kunnen beheersen. Speciaal voor hen heeft Tempo-Team in het Rode Boekje 2014 een extra hoofdstuk toegevoegd over de wijzigingen Ziektewet.

Daarin valt onder meer te lezen dat werkgevers kunnen kiezen voor het eigenrisicodragerschap. Ze dragen dan zelf het risico voor arbeidsongeschiktheid van ex-medewerkers die recht hebben op een Ziektewet-uitkering. Dat leidt, mits goed gemanaged, tot lagere kosten.

Het Rode Boekje 2014 is gratis aan te vragen via tempo-team.nl.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!