Verzuimspecialist/Arbocoördinator, Rechtbank Den Haag, 32-36 uur

  544

  Geeft het jou voldoening om onze leidinggevenden te helpen bij het creëren van een prettige werkomgeving?

  Dan zoeken wij jou! Jij weet namelijk als geen ander dat goede werkomstandigheden en oprechte aandacht voor de gezondheid van de medewerkers het werkplezier vergroot en tot betere resultaten van de organisatie leidt.

  Je bent hiervoor de specialist voor de leidinggevenden en P&O-adviseurs in hun begeleiding van het verzuim en voor het creëren van een gezonde en veilige werkplek.

  Wat ga je doen

  Met jouw kennis en kunde ga je er voor zorgen dat het ziekteverzuim onder het landelijke gemiddelde blijft. Dit doe je door…

  • het bestuur en de leiding van de rechtbank te adviseren over de aanpak van het ziekteverzuim
  • beleidsmatig door landelijke ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving naar uitvoering door de rechtbank te vertalen
  • procesmatig door de leidinggevenden van de teams en P&O-adviseurs te adviseren over hoe bij complexe casuïstiek herstel en terugkeer naar het eigen of ander passend werk kan worden bevorderd.

  Hierbij werk je nauw samen met de bedrijfsarts om de interventies op de casus van de individuele medewerker te laten aansluiten. In geval dat ook een bedrijfsmaatschappelijk werker, een psycholoog en/of andere deskundige bij de casus betrokken wordt, dan stuur je aan op een gecoördineerde begeleiding teneinde de terugkeer naar het eigen of ander passend werk te bevorderen.

  Vanuit jouw verantwoordelijkheid voor de effectiviteit van het verzuimbeleid van de rechtbank, houd je het overzicht over de ziek- en herstelmeldingen, bewaak en stuur je aan op de voortgang en kwaliteit van de daaruit volgende interventies van de bedrijfsarts en andere deskundigen.

  Als arbocoördinator zorg je er voor dat de omgeving waarin het werk wordt verricht een gunstige invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van de medewerkers. In dit verband verricht je of laat je werkplekonderzoeken verrichten, doe je de risico inventarisatie en evaluatie en adviseer je over te nemen maatregelen.

  Rechtbank Den Haag

  Rechtbank Den Haag draagt zorg voor integere, tijdige en effectieve beslechting van geschillen, de berechting van strafbare feiten en toezicht op curatoren, bewindvoerders en mentoren van kwetsbare personen en organisaties. De rechtbank behandelt per jaar circa 200.000 zaken.

  De rechtbank is onderverdeeld in vijftien teams. Daarvan zijn twaalf teams belast met de behandeling van het primair proces en drie teams met de bedrijfsvoering, waaronder het team Bestuursondersteuning en Advisering (BO&A)

  Team BO&A draagt bij aan de maatschappelijke functie van de rechtspraak door het primair proces, leidinggevenden en het gerechtsbestuur te ondersteunen, te adviseren, de kwaliteit van dienstverlening, diensten en processen te bewaken en als kritisch klankbord te fungeren.

  De afdeling P&O maakt deel uit van het team BO&A. Als BO&A staan wij voor samenwerking, collegialiteit en integraal denken en adviseren. Wil je dit samen met ons verder brengen en nog meer inzetten op de onderlinge verbanden, dan is dit een mooie uitdaging.

  Wat we je bieden

  Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens het ARAR, het algemeen Rijksambtenarenreglement:

  • Een salaris in schaal 11 (maximaal € 4.809,66 op basis van 36 uur)
  • Verlof van 144 + 21,6 wettelijke resp. bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur.
  • Vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,3%.
  • Pensioenopbouw volgens het ABP.
  • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.
  • Ook heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Wat we van je vragen

  Je bent communicatief sterk en op samenwerking gericht. Om deze functie goed  te kunnen uitoefenen, vragen wij van je:

  • een WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de studierichtingen, zoals: personeelswetenschappen, bedrijfskunde of psychologie;
  • relevante werkervaring (3-5 jaar) op het werkterrein van arbeidsomstandigheden, verzuim en re-integratie.

  Het is een pre als je beschikt over:

  • een afgeronde opleiding als arbeidsdeskundige of register casemanager;
  • kennis van en ervaring hebt met arbeidsomstandighedenbeleid;
  • ervaring met eigenrisicodragerschap voor ZW en WGA.

  Interesse?

  Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer direct via deze link. Dit kan tot 31 augustus 2019. Je brief richt je aan de heer J.K. van Veldhuizen, teamvoorzitter.

  Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Gerbert Aalbers, P&O-adviseur via (06) 469 193 09.

  Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen aan Yolande Roso, junior P&O-adviseur (werving en selectie) via (06) 256 584 16 of via wervingenselectie.rb.denhaag@rechtspraak.nl.

  Let op, sollicitaties via de e-mail worden niet in behandeling genomen.

  Bijzonderheden

  • Een aanstelling voor een jaar voor 32 tot 36 uur per week, waarbij bij goed functioneren een vaste aanstelling volgt. De voorkeur gaat uit naar 36 uur.
  • Ben je een verplichte Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Geef dit dan duidelijk aan boven aan je brief én cv. Geef ook aan welke functieschaal je nu hebt. Wij ontvangen graag een bewijsstuk van je VWNW-status, bijvoorbeeld een besluit. Alleen dan kunnen we je sollicitatie met voorrang behandelen.
  • Indien blijkt dat we binnen een korte tijd meer dan genoeg reacties hebben ontvangen, kunnen we besluiten om de sollicitatietermijn in te korten.
  • Referenties kunnen worden opgevraagd.
  • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen bij indiensttreding.

  Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.