BG_bird2100% onafhankelijk
HRMVraag naar coaching groeit fors

Vraag naar coaching groeit fors

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De vraag naar coaching neemt toe. In het afgelopen jaar zag Resilians, marktleider op het gebied van personal coaching in Nederland, het aantal coachtrajecten met maar liefst 28 procent toenemen.

De groei is zichtbaar in alle sectoren en beroepsgroepen, zowel bij werknemers in loondienst als bij vrijberoepsbeoefenaars en zelfstandig ondernemers.

Lekker in je vel

Resilians ziet een aantal redenen voor de groeiende populariteit van coaching: als je lekker in je vel zit, merk je dat ook in je werk.

Het besef dat vitaliteit en veerkracht invloed hebben op werkprestaties dringt steeds meer door. En het verbeteren van werkprestaties heeft een preventief effect.

Ook groeit het inzicht dat je zelf invloed hebt op je eigen vitaliteit en veerkracht. Een groeiend aantal mensen wil leren hoe zich te ontwikkelen en te versterken.

Steeds meer mensen hebben behoefte aan meer regie over zichzelf en aan meer energie; individuele coaching op maat blijkt een effectief middel om dit daadwerkelijk te realiseren.

Blinde vlekken

Waar voorheen nog wel eens gedacht werd dat je een coach benadert als er iets ‘mis’ is, ervaren steeds meer mensen de luxe van een coach die over je schouder meekijkt naar wat je wilt bereiken en naar hoe je dat daadwerkelijk kunt gaan realiseren.

De coach kan daarbij gedachten scherpen en uitnodigen om voorbij blinde vlekken te kijken.

Privacy

Iets meer dan de helft (54 procent) van de coachvragen had betrekking op het werk, de overige vragen waren privégerelateerd.

Medewerkers van organisaties en verzekerden bij een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar die bij Resilians zijn aangesloten kunnen op eigen initiatief en kosteloos gebruikmaken van coaching. De werkgever of verzekeraar wordt niet geïnformeerd.

Hierdoor heeft Resilians goed zicht op vragen die leven bij medewerkers op verschillende lagen binnen organisaties, maar ook bij vrijberoepsbeoefenaars en zelfstandigen.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?