Werknemers in scheiding – hoe gaat u daarmee om?

0
965

Als werkgever heeft u ongetwijfeld regelmatig te maken met werknemers die niet op de top van hun kunnen presenteren en waarvan de oorzaak niet werkgerelateerde zorgen zijn. Verlies van focus, scherpte, creativiteit en verminderde deelname aan (sociale) activiteiten zijn het gevolg als een werknemer ergens anders zijn focus nodig heeft, bijvoorbeeld thuis door relatieproblemen of een scheiding, ziekte, zorgen om de kinderen, etc.

Neem nu de scheiding: scheiden staat op 2e plaats van de meest stressvolle momenten uit ons leven. Door de ervaren stress en chaos die ontstaat door een scheiding, is een werknemer minder goed in staat op het werk te presteren. Onderzoek wijst uit dat:

  • Werknemers in scheiding het Nederlands bedrijfsleven een miljard per jaar kosten
  • Een werknemer in scheiding verzuimt dubbel zoveel als een andere werknemer

Oproep ervaringen werkgevers

Brechje van Geenen is als coach gespecialiseerd in scheidingssituaties. Zij hoort vaak van haar klanten dat het moeilijk is om al het geregel rondom een scheiding te combineren met werk, ze zijn hun focus verloren en voelen zich alleen omdat het veelal niet bespreekbaar is op het werk.

Brechje is nieuwsgierig naar de ervaringen van u als werkgever als het gaat om werknemers in scheiding. Zij wilt u graag de volgende drie vragen voorleggen:

  1. Wat doet u als werkgever om uw werknemer in scheiding bij te staan?
  2. Wat heeft u nodig om aandacht te besteden aan de werknemer in scheiding?
  3. Investeert u in de begeleiding van een werknemer in scheiding?
    Zo ja: op welke manier?
    Zo nee: waarom niet?

Brechje van Geenen deze input verwerken in een of meerdere publicaties exclusief voor BG magazine. U kunt uw reactie sturen naar: brechje@brechjevangeenen.nl

Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op www.scheidenopdewerkvloer.com