ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn deze week uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2016.

Effectory en Intermediair maakten de winnaars bekend tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam.

Organisatietrots

De Beste Werkgevers scoren op essentiële onderdelen beter dan andere organisaties. De winnaars scoren hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden.

Zo zijn de medewerkers van ZLM Verzekeringen erg tevreden over de organisatie. Hier scoort ZLM een 9,1. Vanderlande scoort op zijn beurt een 8,8 op organisatietrots, terwijl Stichting Sint Jozefoord met een 8,7 uitblinkt in achter de doelstellingen staan. De medewerkers van Frankelandgroep beoordelen tevredenheid over de werkzaamheden met een 9,1.

Bevlogenheid en betrokkenheid

Volgens Effectory scoren succesvolle organisaties aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid.

Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang.

Bij organisaties die hoog scoren in het Beste Werkgeversonderzoek is gemiddeld 44,3 procent van de medewerkers zowel bevlogen als betrokken. Bij andere organisaties is dat 33,4 procent.

Volgens Effectory produceren bevlogen én betrokken medewerkers tot een factor drie meer dan andere medewerkers.

Goed werkgeverschap draagt er aan bij dat talent binnen de organisatie optimaal wordt benut en dat talentvolle mensen van buiten worden aangetrokken.

>>> Meer informatie over het Beste Werkgeversonderzoek 2016