BG_bird2100% onafhankelijk
Nieuws

Nieuws

Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie

Ondanks het feit dat mannen over het algemeen nog steeds meer verdienen dan hun vrouwelijke collega’s, zijn er geen significante verschillen op het vlak van promoveren en gender.

Helft jonge vrouwen slachtoffer seksueel grensoverschrijdend gedrag in 2022

In 2022 gaf 1 op de 8 Nederlanders van 16 jaar of ouder aan in de afgelopen twaalf maanden seksueel grensoverschrijdend gedrag te hebben meegemaakt.

Werkgever in 2023: meer ruimte voor financieel compenseren medewerkers

Werkgevers krijgen in 2023 met behulp van de werkkostenregeling meer ruimte voor het financieel compenseren van hun medewerkers. Daarnaast stijgen de fiscale vrijstellingen voor reiskosten- en thuiswerkvergoeding.

Een op drie werkenden slaat kerstborrel het liefst over

Uit het onderzoek blijkt dat werkborrels naast heel saai, ook heel gênant kunnen zijn. Zo heeft maar liefst één op de vijf ondervraagden tijdens een werkborrel weleens iets gezegd waar zij achteraf spijt van kregen.

Young professional in de techniek verliezen liefde voor de sector door slechte werkrelaties

Europees onderzoek onder 2.000 jongeren in de technologiesector waarschuwt dat jongere werknemers hun liefde voor de sector verliezen door slechte werkrelaties, angst voor ontslag, ontoereikende compensatie en een gebrek aan duidelijke loopbaanontwikkeling.
Verdieping

Verdieping

Vasthouden of loslaten die medewerker?

Het is voor een bedrijf veel aantrekkelijker om een werknemer te behouden die de organisatie al kent, tevreden is en weet dat er doorgroeimogelijkheden zijn dan op zoek te gaan naar een nieuwe werknemer.

De Wet bescherming klokkenluiders, wat betekent het in de praktijk?

De Wet bescherming klokkenluiders is aangenomen door de tweede kamer en ligt nu ter goedkeuring voor aan de eerste kamer. Is het voor werkgevers nodig om interne regels en beleid aan te passen?

Houdt een ontslag op staande voet voor grensoverschrijdend gedrag altijd stand?

Grensoverschrijdend gedrag levert de betrokken werknemer vaak een ontslag op staande voet op. Maar hoe oordeelden rechters daarover en houdt het ontslag op staande voet vaak stand?

Knokken om een loonsanctie. Werkgever winnaar!

Als het werknemer en werkgever niet lukt om in goede harmonie de eerste twee ziektejaren door te komen, dan stijgt de kans op een loonsanctie. De toelichting door de werknemer tijdens de RIV-toets door het UWV kan dan van belang zijn voor het vervolg.

Werknemers met long-covid – zijn werkgevers aansprakelijk?

Ik heb werknemers in dienst die stellen dat zij op het werk Covid-19 hebben opgelopen en nog steeds schade ondervinden als gevolg van die besmetting. Ben ik als werkgever aansprakelijk voor die schade?

Doei personeelskosten. Hallo menselijk kapitaal!

In veel organisaties vindt het management omzet en winst steeds weer belangrijker dan investeren in medewerkers. Best gek eigenlijk, want medewerkers zijn bij veel organisaties het belangrijkste kapitaal wat ze bezitten. Waarom wordt personeel door het gemiddelde MT dan toch alleen maar gezien als kostenpost?

Mentaal verzuim onder werknemers neemt toe

De beroepsvereniging van bedrijfsartsen waarschuwt voor een sterke stijging van het verzuim onder werknemers. Een stijging die onder andere wordt veroorzaakt door mentaal, psychisch verzuim. Belangrijke oorzaken van dit verzuim zijn de schaarste op de arbeidsmarkt, efficiency ingrepen, laaggeletterdheid en digibetisme.

Wat als een werknemer zijn mededelings- of klachtplicht schendt?

In welke situatie heeft een werknemer een mededelings- of klachtplicht? En wat zijn de mogelijkheden voor een werkgever als een werknemer zijn/haar mededelings- of klachtplicht schendt?

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Wil je alles kunnen lezen op BG magazine?
Word gratis abonnee!

Interview

Verslaving bespreekbaar maken, ook als het lastig is

Als we het over verslaving hebben, trekken we vaak de gordijnen dicht en gaan we zachtjes praten.

Heb jij ook een Big Brother op het werk?

Monitoren van de medewerker gebeurt al bij 13 procent, heeft CNV onderzocht. Wat vinden coaches, trainers en andere professionals daarvan?

Alcoholgebruik op werkvloer groter probleem dan drugsgebruik

De maatschappelijke acceptatie van alcohol maakt dat we minder snel kijken naar de problemen die dat veroorzaakt op de werkvloer.
Opinie

Opinie

De kunst van het niets doen na traumatische gebeurtenissen

Vrijwel iedereen maakt vervelende of zelfs schokkende dingen mee. Dat wil nog niet zeggen, dat er gelijk ook sprake is van een traumatische ervaring, of dat de situatie tot een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) leidt.

Hoe adviezen van een bedrijfsarts soms onbedoelde invloed hebben op een mediation

Werkdruk bij bedrijfsartsen en onervarenheid nieuwe bedrijfsartsen komt mediation niet ten goede. Werknemers voelen zich niet gehoord door de bedrijfsarts.

Ik wil niet met mijn gezicht in beeld!

Column van Sandra Bouckaert over de vaak vergeten angst voor beeldschermbellen en beeldschermvergaderen en hoe je daar als leidinggevende mee om kunt gaan.

Elke week gratis de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Vraag-en-antwoord

Vraag en antwoord

Vacatures

Meewerkend teamleider Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM), Result Labatorium, Zevenbergen, 24 – 32 uur per week

Ben jij die gedreven teamleider met een hart voor kwaliteit, die een bijdrage wil leveren aan de verdere ontwikkeling van de hoogwaardige kwaliteit en Arbo binnen Result Labatorium in Zevenbergen?

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?