BG_bird2100% onafhankelijk
HRMBij ruim helft managers is agenda te vol gepland

Bij ruim helft managers is agenda te vol gepland

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Bij 53 procent van de Nederlandse managers is hun agenda te vol. Dat stellen hun managementsupportprofessionals. Zelfs met hun hulp zijn ze te druk.

Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers, het opleidingsinstituut voor startende en ervaren managementsupportprofessionals.

21 procent zegt dat de agenda van de manager altijd te vol is en 32 procent zegt dat dit het grootste deel van de tijd zo is.

Managers blijken in veel gevallen eigenwijs

Managers blijken in veel gevallen eigenwijs. De supportprofessionals plannen bewust pauzes in de agenda van de managers in, maar hier wordt in de praktijk nog wel eens overheen gepland. 16 procent van de managementsupportprofessionals lukt het om de agenda nooit te vol te laten lopen.

Er wordt door managers wel veel waarde gehecht aan de mening van de supportprofessional. Maar liefst 72 procent van de respondenten geeft aan dat de manager luistert naar zijn of haar mening.

Beter op de hoogte dan de baas

Daarnaast is de supportprofessional volgens 43 procent van de respondenten de beste sparringpartner van de manager. Hierbij gaat het vooral om sociale zaken, het team en communicatie. Veel managers hebben ook andere sparringpartners waar ze andere onderwerpen mee doorspreken.

Meer dan een kwart van de managementsupportprofessionals geeft aan beter op de hoogte te zijn van wat er in de organisatie speelt dat zijn of haar manager. Veel supportprofessionals zijn vooral beter op de hoogte van wat er bij het personeel speelt.

Het gehele onderzoeksrapport vind je hier.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?