BG_bird2100% onafhankelijk
ArboBijna twee derde werknemers is bang om corona op de werkvloer op...

Bijna twee derde werknemers is bang om corona op de werkvloer op te lopen

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Coronamaatregelen staan op veel werkvloeren in Nederland onder druk. Er wordt te vaak geen afstand gehouden. En regelmatig vindt de werkgever dat je gewoon moet komen werken bij milde klachten.

Dat blijkt uit een FNV-onderzoek waaraan ruim 10.000 leden meededen. 65 procent van de mensen die hun werk alleen op de werkvloer kunnen uitoefenen, is bang om daar corona op te lopen. 45 procent vindt dat hun werkgever onvoldoende coronamaatregelen neemt.

Niet iedereen kan thuis werken. In Nederland moet bijna de helft van de mensen op de werkplek zijn: werknemers in transport en personenvervoer, de bouw, industrie, (detail)handel, zorg, kinderopvang en (basis)onderwijs. Aan hen is gevraagd is gevraagd of ze zich veilig voelen op het werk.

Samen in busje

Ruim vier op de vijf werkenden in de bouw en industrie vindt het lastig voldoende afstand te houden. Het werk vindt vaak plaats bij machines en/of in kleine ruimtes, waar vaak samengewerkt moet worden. Ook voelen bouwvakkers zich onveilig in busjes, waarin ze op weg naar het werk vaak met meer personen zitten, net als in de schaftkeet.

Angst voor virus

Werkenden in de detailhandel en het personenvervoer worden het vaakst geconfronteerd met reizigers, klanten of leveranciers die zich niet altijd aan de coronamaatregelen houden (71 procent). De werkcultuur is er niet naar hen daar op aan te spreken.

Mensen geven aan, soms toch met milde klachten naar het werk te moeten komen. De angst om corona op te lopen is dan ook groot in die sectoren (rond 70 procent), hoewel het onderwijs daar stevig bovenuit steekt met 80 procent.

>>> lees meer over corona op het werk
>>> lees meer over veilig werken

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?