Het is weer de tijd van het jaar. Het is bijna kerst en waarschijnlijk heeft het grootste gedeelte van werkend Nederland het meest voorspelbare cadeau van 2019 gekregen: een doos met eten en drinken.

Toch zijn er werkgevers die graag deze traditie doorbreken en out of the box denken.

Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR, uitgevoerd onder 502 Nederlandse werknemers. XpertHR stelde hen de vraag: wat is uw meest bijzondere kerstpakket? Hieronder een top vijf.

Een 32-urige werkweek

Een bedrijf in Nederland heeft zijn werknemers een 32-urige werkweek gegeven. Dit betekent dat werknemers hetzelfde betaald krijgen als bij een 40-urige werkweek, maar er slechts 32 uur voor hoeven te werken. Een kanttekening: ze moeten wel iets nuttigs doen met die vrije dag.

Levende dieren

Het is anno 2020 bijna niet meer voor te stellen dat er mensen zijn die met kerst hun eigen dieren slachten en het is ook een beetje not done om iemand ongewild met een huisdier op te zadelen.

Toch denken sommigen werkgevers er anders over, want opmerkelijk genoeg krijgen medewerkers weleens levende dieren. Onder de antwoorden: een levende kalkoen, een konijn of zelfs een aantal eenden.

Seksspeeltjes

Afhankelijk van iemands beroepskeuze, is seks op de meeste werkplekken een gespreksonderwerp met enig controverse.

Toch houdt het werkgevers niet tegen om condooms, een naaktkalender of een pakket seksspeeltjes cadeau te doen. Een dildo met condooms in een voedselpakket spant de kroon.

Lege doos

Het kan verkeren dat een bedrijf niet bij machte is om iets cadeau te doen en dat er een jaartje geen kerstpakket in het verschiet zit. Er zijn werkgevers die dit blijkbaar willen verbloemen en hun medewerkers een lege doos geven.

Een complimenten kerstpakket

Waardering zit niet in geld, eten of spullen. Zo werd een werknemer overladen met complimenten. Op zijn doos en alle verpakkingen die erin zaten stond een compliment, zelfs op de kerstkaart die erin zat. Hier kunnen werkgevers die lege dozen schenken nog wat van leren…