BG_bird2100% onafhankelijk
Arbo E-gids over gezond werk op alle leeftijden

E-gids over gezond werk op alle leeftijden

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Overal in Europa neemt het aandeel ouderen in de bevolking toe, moeten mensen langer werken en stijgt de gemiddelde leeftijd van werknemers.

De e-gids van EU-OSHA bevat praktische informatie, tips en voorbeelden met betrekking tot de ouder wordende beroepsbevolking en de kansen die daarmee worden gecreëerd.

De inhoud van de e-gids is afgestemd op vier doelgroepen: werkgevers, werknemers, HR-managers en arbo-professionals.

Vier thema’s

De e-gids is opgebouwd rond vier thema’s, waarin verschillende aspecten van ouder worden en werk worden belicht en richtlijnen worden gegeven over veiligheids- en gezondheidsmanagement en gerelateerde maatregelen met het oog op een ouder wordend personeelsbestand.

Daarnaast bevat elk thema een aantal voorbeelden van goede praktijken en nuttige links voor wie zich verder in het thema wil verdiepen.

De e-gids is ontwikkeld in opdracht van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk (EU-OSHA), in het kader van de campagne: Gezond werk, voor alle leeftijden, 2016-2017.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!