BG_bird2100% onafhankelijk
Boeken Fit for the Future - Handvatten voor toekomstbestendig HRM-beleid

Fit for the Future – Handvatten voor toekomstbestendig HRM-beleid

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Het handboek ‘Fit for the Future – Handvatten voor toekomstbestendig HRM-beleid’ bevat recente voorbeelden uit de praktijk aangevuld met wetenschappelijke inzichten die als inspiratiebron kunnen dienen om organisaties en werknemers toekomstbestendig te laten werken.

In dit handboek wordt op macro-, meso– en microniveau ingegaan op trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt die van invloed zijn op de vitaliteit van organisaties en werkenden. Het beschrijft welke HRD-interventies nodig zijn om met deze uitdagingen om te kunnen gaan.

Zowel organisaties als het onderwijs dienen een bredere arbeidsmarktgerichte visie te ontwikkelen om trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te kunnen onderscheiden en hierop beleid te kunnen ontwikkelen voor een sector, organisatie en werkenden.

Werkenden hebben zelf ook een eigen verantwoordelijkheid om te werken aan hun duurzame inzetbaarheid door zich een leven lang te ontwikkelen en gezond en vitaal te blijven.

Toekomstbestendig (zelf)management

Dit handboek is nuttig voor HRD-professionals, werkgevers, ondernemers en beleidsmakers op het thema ‘Vitaliteit en Arbeidsmarkt & Onderwijs’ die geïnteresseerd zijn in het begeleiden van organisaties en werkenden richting toekomstbestendig (zelf)management en arbeid. ‘Fit for the Future’ wordt daarom van harte aanbevolen voor zowel bachelor- als masterstudenten die een opleiding volgen binnen bijvoorbeeld bedrijfskunde, organisatiekunde, management, (arbeids- en organisatie)psychologie, opleidingskunde of HRM.

Auteurs

  • Dr. Sarah Detaille, werkzaam als associate-lector Human Resource Management bij het lectoraat Human Resource Management op het thema Arbeidsmarkt en Onderwijs aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
  • Dr. Annet de Langewerkzaam als lector HRM aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, visiting professor Stavanger en Trondheim Universiteit en per 1 september 2018 als bijzonder hoogleraar Succesvol ouder worden op het werk’verboden aan de Open Universiteit.

Algemene informatie

Titel: Fit for the Future:
Auteurs: Dr. Sarah Detaille en Dr. Annet de Lange
Los exemplaar: € 39,95 (incl. btw)
ISBN: 9789462156081
Bestellen bij Vakmedianet of de erkende boekhandel.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!