BG_bird2100% onafhankelijk
ArboHoe kies je de juiste muis?

Hoe kies je de juiste muis?

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Het meest gebruikte accessoire bij het werken met een computer of laptop is nog altijd de muis. Met name in de werksetting wordt een muis veel gebruikt en is het vaak zelfs standaard onderdeel van een computerwerkplek.

Verschillende onderzoeken bevestigen dit. Zo blijkt uit een survey door The Atlantic in 2014 onder bijna 300 mensen dat ruim driekwart van hen in de afgelopen week een externe muis gebruikte.

Ergonomisch verantwoord

Door het veelvuldige gebruik is een goede muis dus essentieel om gezond en comfortabel te kunnen werken met een computer of laptop.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende muizen op de markt, waarvan de meeste (niet-standaard) muizen ook ergonomisch verantwoord zijn. Van verticale, precisie en centrale muizen tot een pen tablet. Hoe kies je nu uit al deze soorten de juiste muis?

Whitepaper

Deze whitepaper biedt inzicht in de gezondheids- en prestatie effecten van ergonomische muizen. In het eerste hoofdstuk zoomen we eerst nog even in op de Europese wetgeving.

Vervolgens bespreken we stapsgewijs de gezondheidseffecten, het alternatief voor de computermuis en de prestatie-effecten.

Tot slot bieden we een handige keuzehulp voor het bepalen van de ergonomische muis die aansluit bij uw wensen en muisgebruik.

Lees hier de volledige whitepaper

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?