BG_bird2100% onafhankelijk
ToolsImproductieve werknemer kost Nederlandse bedrijven ruim 4.500 euro per jaar

Improductieve werknemer kost Nederlandse bedrijven ruim 4.500 euro per jaar

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Onderzoek van Sharp toont aan dat Nederlandse bedrijven veel geld kwijt zijn aan improductieve werknemers.

Nederlandse werknemers besteden elke werkdag gemiddeld meer dan een uur aan het wachten op apparatuur zoals printers en computers, het zoeken naar documenten en het helpen van collega’s.

Dit kost bedrijven ruim 4.500 euro per jaar per werknemer, gebaseerd op een modaal Nederlands inkomen.

Verbeteren technologie

De onderzoeksresultaten zijn opmerkelijk, omdat bedrijven veel van deze verspilde tijd eenvoudig kunnen reduceren als zij hun technologie zouden verbeteren.

Iedere dag verspillen werknemers bijna een half uur aan het wachten op apparatuur. Zo wachten werknemers gemiddeld zes minuten tot de printer is opgewarmd en zeven minuten op het printen van hun documenten. Ze wachten gemiddeld iets meer dan zeven minuten bij het aanzetten van de audiovisuele apparatuur en bijna negen minuten op het opnieuw opstarten of repareren van niet goed werkende apparatuur.

Helpen collega

Bijna 30 procent van de ondervraagde Nederlandse werknemers geeft te kennen dat ze hun tijd verspillen aan het zoeken naar documenten, omdat deze niet eenvoudig terug te vinden of te delen zijn. Gemiddeld besteden werknemers bijna negentien minuten per dag aan het zoeken naar documenten en afbeeldingen.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat ruim 25 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers tijd spendeert aan collega’s die niet goed weten hoe de audiovisuele apparatuur, printers en scanners werken. Ze steken dagelijks gemiddeld achtien minuten in het helpen van een collega met apparatuur en software.

 

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?