BG_bird2100% onafhankelijk
HRMNederland geniet van werkvrij momentje op toilet

Nederland geniet van werkvrij momentje op toilet

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Uit recent internationaal onderzoek blijkt dat toiletten op de werkvloer regelmatig worden gebruikt als werkvrije zone, ideaal voor het voeren van privégesprekken, het ontsnappen aan zakelijke frustraties of zelfs het opdoen van lichaamsbeweging.

Hiermee vervult de wasruimte, naast het daadwerkelijke toiletgebruik, ook een belangrijke sociale functie.

Opvallend is dat bijna 70 procent van de respondenten zich niet prettig voelt in een sociale situatie wanneer zij de handen niet hebben gewassen.

Inhaalslag op hygiënehandhaving

Volgens het onderzoek valt er op de hygiëne van toiletgelegenheden op de werkvloer nog een flinke inhaalslag te maken.

Een derde van de respondenten zou het op prijs stellen als hun werkgever meer aandacht besteedt aan de staat van toiletten op de werkvloer.

20 procent van de ondervraagden is ontevreden over de hygiëne van de toiletruimte  en één op de drie heeft het gevoel dat er onvoldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn.

Multifunctioneel gebruik

Het toilet is vaak één van de weinige ruimtes op kantoor die privacy biedt. Werknemers gebruiken het toilet ook als ideale locatie om te smsen/whatsappen (12 procent), frustratie af te reageren (6 procent), privégesprekken te voeren (5 procent), te eten (4 procent) of lichamelijke oefeningen te doen (1 procent).

3 procent van de ondervraagden gebruikt het toilet zelfs voor een powernap of om uit te huilen.

Bron: Tork®

Deel dit artikel