BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame Inzetbaarheid Nederland op positie 5 meest gelukkige landen

Nederland op positie 5 meest gelukkige landen

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Nederland is gestegen op de ranglijst van gelukkigste landen ter wereld. We staan op maar liefst de vijfde plaats op de lijst met gelukkigste landen ter wereld.

Dat is gebleken uit het World Happiness Report, een onderzoek van de Verenigde Naties onder 156 landen dat ieder jaar wordt gehouden.

Finland staat op nummer 1, Noorwegen op nummer 2, Denemarken op nummer 3 en Ijsland op nummer 4. Finland heeft in de afgelopen jaren in een steeds stijgende lijn de nummer 1 positie verworven. Nederland heeft Zwitserland ingehaald.

Het ongelukkigste land ter wereld is Zuid Sudan. De economische toestand in een land als ook oorlogen hebben een flinke impact op de ranglijst. Venezuela en Syrie zijn dan ook de sterkste dalers.

Het onderzoek is tussen 2016 en 2018 uitgevoerd. Geluk is gemeten aan de hand van inkomen, levensverwachting, sociale verbondenheid, keuzevrijheid, vrijgevigheid en de mate van corruptie.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!