BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame Inzetbaarheid Nieuwe STECR Werkwijzer: inzetbaarheid en gezondheidsbevorderende leefstijl

Nieuwe STECR Werkwijzer: inzetbaarheid en gezondheidsbevorderende leefstijl

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Al jaren scoren thema’s als gezondheid, gezond zijn en gezond blijven hoog op de prioriteitenlijstjes van mensen.

Zowel mentale als fysieke gezondheid wordt gezien als het fundament van persoonlijk welbevinden, maar het wordt binnen de samenleving ook als factor van gemeenschappelijk belang beschouwd. Optimale gezondheid draagt immers bij aan de kwaliteit van leven van mensen, aan (meer) participatie in de samenleving en kostenbeheersing van de zorg.

Expertisecentrum STECR voor werk, zorg, inkomen en (arbeids)participatie wil met behulp van de nieuwe Werkwijzer een bijdrage leveren aan het bespreekbaar maken van het thema ‘gezondheidsbevorderende leefstijl’ in de arbeidsrelatie.

Uiteindelijk gaat het erom dat de werkende zijn of haar inzetbaarheid voor nu, maar ook in de toekomst op peil weet te houden of te verbeteren.

Eigen regie

Belangrijk uitgangspunt voor de werkwijzer is het belang voor de werkende om zelf de regie over zijn eigen levensloop en daarmee op zijn inzetbaarheid, te houden.

Daarnaast is een goede werkrelatie tussen werkende en werkgever belangrijk. In ‘het goede gesprek’ stemmen zij hun wederzijdse belangen, behoeften en wensen op elkaar af.

>>> U kunt de nieuwe Werkwijzer bestellen via deze link

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!