BG_bird2100% onafhankelijk
Arbo Onderzoek naar taakdelegatie bij bedrijfsartsen

Onderzoek naar taakdelegatie bij bedrijfsartsen

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken Werkgelegenheid voert het NIVEL een onderzoek uit naar taakdelegatie en taakherschikking in de arbeids- en bedrijfsgeneeskunde.

De Nederlandse Vereniging voorArbeids- en Bedrijfsgeneeskunde, de NVAB, ondersteunt dit onderzoek.

Door het dreigende tekort aan en de toenemende vraag naar bedrijfsartsen, is er behoefte aan het in kaart brengen van de huidige praktijken van taakdelegatie.

Het onderzoek zal zich richten op de voor- en nadelen van taakdelegatie, maar dient ook om inzicht te verkrijgen in de randvoorwaarden waaronder taakdelegatie verantwoord is binnen de arbeids- en bedrijfsgeneeskunde.

Mogelijkheden taakdelegatie bedrijfsartsen

Niet eerder is gepeild wat de ervaringen van bedrijfsartsen zélf zijn met taakdelegatie en taakherschikking. Dat gebeurt met dit onderzoek wél. Binnen dit onderzoek kunnen bedrijfsartsen hun ervaring en mening geven over dit belangrijke onderwerp.

Hoe beter het beeld van de huidige uitvoeringspraktijk, hoe beter de mogelijkheden van taakdelegatie en/of taakherschikking, nu én in de toekomst, voor bedrijfsartsen te bepalen zijn. Dit kan bijdragen aan de aanpak van het dreigende tekort en de huidige werkbelasting van bedrijfsartsen in Nederland.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!