BG_bird2100% onafhankelijk
ArboOnderzoek naar taakdelegatie bij bedrijfsartsen

Onderzoek naar taakdelegatie bij bedrijfsartsen

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken Werkgelegenheid voert het NIVEL een onderzoek uit naar taakdelegatie en taakherschikking in de arbeids- en bedrijfsgeneeskunde.

De Nederlandse Vereniging voorArbeids- en Bedrijfsgeneeskunde, de NVAB, ondersteunt dit onderzoek.

Door het dreigende tekort aan en de toenemende vraag naar bedrijfsartsen, is er behoefte aan het in kaart brengen van de huidige praktijken van taakdelegatie.

Het onderzoek zal zich richten op de voor- en nadelen van taakdelegatie, maar dient ook om inzicht te verkrijgen in de randvoorwaarden waaronder taakdelegatie verantwoord is binnen de arbeids- en bedrijfsgeneeskunde.

Mogelijkheden taakdelegatie bedrijfsartsen

Niet eerder is gepeild wat de ervaringen van bedrijfsartsen zélf zijn met taakdelegatie en taakherschikking. Dat gebeurt met dit onderzoek wél. Binnen dit onderzoek kunnen bedrijfsartsen hun ervaring en mening geven over dit belangrijke onderwerp.

Hoe beter het beeld van de huidige uitvoeringspraktijk, hoe beter de mogelijkheden van taakdelegatie en/of taakherschikking, nu én in de toekomst, voor bedrijfsartsen te bepalen zijn. Dit kan bijdragen aan de aanpak van het dreigende tekort en de huidige werkbelasting van bedrijfsartsen in Nederland.

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?