BG_bird2100% onafhankelijk
Verzuim OVAL lanceert toolkit voor arbo- en verzuimbeleid

OVAL lanceert toolkit voor arbo- en verzuimbeleid

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De OVAL heeft een handige toolkit ontwikkeld die werkgevers helpt bij het inrichten van het arbo- en verzuimbeleid.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om zelf de regie over hun bedrijfsgezondheidszorg te voeren. De toolkit biedt een overzicht van de verantwoordelijkheden en mogelijkheden. Alle spelregels zijn erin opgenomen en worden vertaald naar de praktijk van alledag.

Arbeidsomstandigheden, verzuim, preventie en duurzame inzetbaarheid zijn belangrijke thema´s binnen organisaties. Ieder bedrijf hanteert daarin een andere aanpak. Het HR-beleid, specifieke veiligheidsrisico´s, maar ook de beschikbare kennis en personele capaciteit spelen een rol.

In de leidraad zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de maatwerkregeling en de vangnetregeling opgenomen. Ook wordt aandacht besteed aan ´eigen regie´, de rol van de OR en mogelijke valkuilen. Wet- en regelgeving wordt op een toegankelijke manier uitgelegd en samengevat in een checklist.

De toolkit is een belangrijke check voor iedere werkgever, HR-afdeling en OR voor inrichting of herijking van het arbo- en verzuimbeleid.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!