BG_bird2100% onafhankelijk
VerzuimOVAL: verzuim verder gedaald

OVAL: verzuim verder gedaald

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het ziekteverzuimpercentage in Nederland in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013 sterk is gedaald.

In het eerste kwartaal van 2013 bedroeg het gemiddeld ziekteverzuimpercentage nog 4,5 procent. In het eerste kwartaal van 2014 is dit percentage gedaald tot 4,09 procent.

Investeren in preventie en duurzame inzetbaarheid

Kick van der Pol, voorzitter van de Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (OVAL) stelt dat deze cijfers laten zien dat de aanpak van de arbodienstverleners van verzuim leidt tot resultaten.

“Mede door onze continue aandacht voor preventie van uitval, onze expliciete aandacht voor gezondheid en vitaliteit op het niveau van individu, management en organisatie en onze inzet om verzuim te verminderen of zelfs te voorkomen is het ziekteverzuimpercentage in vergelijking tot een jaar eerder gedaald. Dit is goed nieuws, maar we zijn er nog niet. Het is nu van groot belang om te investeren in preventie en duurzame inzetbaarheid”, aldus Van der Pol.

Uit de cijfers van het CBS blijkt verder dat het ziekteverzuimpercentage in het eerste kwartaal van 2014 met gemiddeld 2,1 procent het laagst was in de horeca. De bedrijfstak onderwijs scoorde het hoogst met een percentage van 5,3 procent.

Bron: OVAL

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?