BG_bird2100% onafhankelijk
Verzuim Overhandiging petitie ‘Ademnood – Longziekten als gevolg van werk’

Overhandiging petitie ‘Ademnood – Longziekten als gevolg van werk’

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Op dinsdag 29 november 2016 bieden de Long Alliantie Nederland en het Longfonds de petitie ‘Ademnood – Longziekten als gevolg van werk’ aan in de Tweede Kamer.

In de petitie wordt gepleit voor een integrale preventieve aanpak om ziekte en dood als gevolg van blootstelling aan stoffen op het werk tegen te gaan.

Dat is nodig, want nog steeds sterven er jaarlijks 3.700 mensen aan beroepsziekten, waarvan 2.000 als gevolg van blootstelling aan stoffen.

Van slachtoffer naar aanpak

In ‘Ademnood – Longziekten als gevolg van werk’ komen zeven slachtoffers van longziekten als gevolg van werk aan het woord. Zij vertellen hun adembenemende verhalen, over hoe lang het duurt voor duidelijk is wat je mankeert, over het verliezen van je baan waar je van houdt, over het sociale isolement en het gevoel niet meer mee te tellen én over preventieve maatregelen.

Vijf politieke partijen geven hun visie over beroeps(long)ziekten. De Long Alliantie Nederland en het Longfonds gaan in op wat er moet gebeuren om beroepslongziekten te voorkomen.

Ademnood is vanaf 29 november online beschikbaar op www.longalliantie.nl/ademnood.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!