Op dinsdag 29 november 2016 bieden de Long Alliantie Nederland en het Longfonds de petitie ‘Ademnood – Longziekten als gevolg van werk’ aan in de Tweede Kamer.

In de petitie wordt gepleit voor een integrale preventieve aanpak om ziekte en dood als gevolg van blootstelling aan stoffen op het werk tegen te gaan.

Dat is nodig, want nog steeds sterven er jaarlijks 3.700 mensen aan beroepsziekten, waarvan 2.000 als gevolg van blootstelling aan stoffen.

Van slachtoffer naar aanpak

In ‘Ademnood – Longziekten als gevolg van werk’ komen zeven slachtoffers van longziekten als gevolg van werk aan het woord. Zij vertellen hun adembenemende verhalen, over hoe lang het duurt voor duidelijk is wat je mankeert, over het verliezen van je baan waar je van houdt, over het sociale isolement en het gevoel niet meer mee te tellen én over preventieve maatregelen.

Vijf politieke partijen geven hun visie over beroeps(long)ziekten. De Long Alliantie Nederland en het Longfonds gaan in op wat er moet gebeuren om beroepslongziekten te voorkomen.

Ademnood is vanaf 29 november online beschikbaar op www.longalliantie.nl/ademnood.