BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame InzetbaarheidProductiviteit thuiswerkers daalt met 15 procent

Productiviteit thuiswerkers daalt met 15 procent

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Sinds corona als pandemie de landsgrenzen overging, werken mensen wereldwijd grotendeels vanuit huis. WeWork en Brightspot Strategy deden er onderzoek naar.

Maar liefst 90 procent van de ondervraagden heeft dringend behoefte aan minstens één dag in de week ergens anders te werken dan thuis.

De situatie komt het resultaat ook niet ten goede; door het thuiswerken is de productiviteit van meer dan 3 op de 5 werknemers met 15 procent gedaald.

Lastig beslissingen te nemen

Vooral werknemers die normaal gesproken meer dan 65 procent van hun werktijd met collega’s samenwerken, vinden het lastig om beslissingen te nemen. Daarbij missen ze de creativiteit om problemen op te lossen en nieuwe ideeën te bedenken.

Ook de betrokkenheid neemt sterk af omdat veel werknemers aangeven het nieuws over de organisatie waar zij werkzaam zijn niet bij te houden.

Terug naar kantoor

De werknemers die thuiswerken het moeilijkst vinden, zijn in hun werkprocessen sterk afhankelijk van collega’s (collaboratives). Ook mensen waarvan het grootste gedeelte van hun werk is gefocust op communicatie intern bij het bedrijf (internals), of werknemers die gewend zijn om strikt met een team te socializen (tribes) hebben het zwaar.

Deze groepen of werkstijlen vertegenwoordigen ongeveer de helft van alle kantoormedewerkers.

De oplossing om deze groep tevreden te stellen, lijkt behapbaar als de maatregelen dit weer toelaten. De overgrote meerderheid (90 procent) wil zo snel mogelijk minstens één dag in de week weer naar kantoor. Slechts 20 procent van deze groep wil het liefst weer vijf dagen per week terug naar een kantooromgeving.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?