BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame InzetbaarheidQuickscan Profiel voor preventiemedewerkers

Quickscan Profiel voor preventiemedewerkers

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Een preventiemedewerker houdt zich bezig met veilig en gezond werken. Maar welke taken horen daar precies bij en hoeveel tijd gaat daar in zitten?

Om antwoord te geven op deze veel gestelde vragen, ontwikkelde TNO het Profiel voor Preventiemedewerkers.

In deze quickscan wordt aan de hand van de bedrijfsgrootte, branche en risico’s een indicatie gegeven van het profiel van de preventiemedewerker en de tijdsbesteding.

Het Profiel voor Preventiemedewerkers kan gratis worden ingevuld op www.profiel.inpreventie.nl.

Quickscan

Het profiel van de preventiemedewerker is afhankelijk van de omvang van het bedrijf en de risico’s. Drie basistaken voor de preventiemedewerker zijn vastgelegd.

Het Profiel voor Preventiemedewerkers helpt vervolgens om de taken verder te specificeren.

De quickscan geeft een profiel en indicatie van de tijdsbesteding voor ieder specifiek bedrijf. Het resultaat uit de quickscan kan worden geprint en doorgestuurd.

Tijdsbesteding

Voor MKB-bedrijven is het werk van een preventiemedewerker, uitzonderingen daargelaten, geen fulltime job. Voor een klein kantoor kan vier uur per maand al voldoende zijn om een veilige en gezonde werkplek te creëren.

Zijn er specifieke risico’s, zoals werken met gevaarlijke stoffen, dan zal daar extra tijd voor worden ingeruimd.

Het Profiel voor Preventiemedewerkers geeft een indicatie van het aantal uren per week dat binnen een specifiek bedrijf nodig is om de taken goed te kunnen vervullen.

Deel dit artikel