Ronald van Veen, werkzaam als HR Adviseur bij ‘s Heeren Loo, is uitgeroepen tot HR-professional van het jaar 2021.

Visma | Raet organiseert deze verkiezing om aandacht te vragen voor het verschil dat HR-professionals maken in een voor organisaties lastige periode als gevolg van COVID-19.

Ronald is door de vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Marco Winkel (HR Director bij Visma | Raet), Claudia Braaksma (Directeur HR bij BKR), Ron de Ligt (Hoofd HR bij Unicoz Onderwijsgroep) en Lilian Beuken (Stafmanager HR bij Stichting Mondriaan), verkozen tot een van de beste vijf HR-professionals van ons land.

Vervolgens heeft hij, door een combinatie van het aantal publieksstemmen en een goed juryrapport, de titel van HR-professional van het jaar 2021 gewonnen. Hierdoor mag Ronald zich een jaar lang ‘HR-professional van het jaar’ noemen.

Meerwaarde bij reorganisatie

Ronald wint met recht de verkiezing wegens de meerwaarde die hij bewees tijdens een recente reorganisatie, waarbij hij de menselijke maat terugbracht. Medewerkers voelden zich daardoor gezien en potentieel talent werd behouden voor de organisatie.

Ronald van Veen: “Het is een enorme eer dat ik mijzelf HR-professional van het jaar mag noemen. Ik ben er heel trots op dat ik zo veel stemmen van collega’s en kennissen heb weten binnen te halen. Dat geeft een enorme voldoening. Het is mooi om te zien dat erkend wordt dat mijn werk het verschil heeft gemaakt om medewerkers betrokken en enthousiast te houden. Deze benoeming is dan ook een mooie bekroning op de bijna vijftien jaren die ik binnen het HRM-vak werk.”

Marco Winkel, juryvoorzitter en HR Director bij Visma | Raet: “De komst van het coronavirus heeft veel effect op de werkzaamheden van de HR-professionals. In de afgelopen twee jaar hebben de professionals zich zeer creatief en flexibel moeten opstellen, waardoor prioriteiten zijn verschoven en werkzaamheden werden uitgesteld. Ronald van Veen is bij uitstek een voorbeeld hoe hij, ondanks de omstandigheden, zich toch heeft weten te onderscheiden. Zo heeft hij zichzelf bij capaciteitstekorten bewezen door zelf de werkvloer op te gaan. Dit is een mooi voorbeeld van gepassioneerd werken en tevens een inspiratiebron voor anderen om daadwerkelijk de verbinding met je medewerkers op te zoeken. Hij draagt een welverdiende eretitel dus!”