BG_bird2100% onafhankelijk
VerzuimSTECR Werkwijzer Eigen Regie is uit

STECR Werkwijzer Eigen Regie is uit

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Op 21 oktober 2015 is de eerste versie van de STECR Werkwijzer Eigen Regie gepresenteerd

Werkgevers hebben grote verantwoordelijkheden voor preventie en aanpak van ziekteverzuim. Ze zijn daarom wettelijk verplicht tot het inschakelen van deskundigen zoals een bedrijfsarts.

Moderne arbeidsverhoudingen

Steeds meer werkgevers willen daarin zelf het voortouw nemen. Dat past bij moderne arbeidsverhoudingen. Een middel daarvoor is werken volgens het eigenregiemodel.

Op 21 oktober 2015 is de eerste versie van de STECR Werkwijzer Eigen Regie (in het kader van arbeidsgerelateerde zorg) door de kenniskring gepresenteerd.

STECR, Stichting Expertisecentrum participatie en zorg, kreeg de afgelopen tijd, met name uit werkgeverskring, vragen over dit onderwerp. De werkwijzer gaat om die reden dan ook in op de vraag wat eigen regie is en wat een onderneming er mee zou kunnen.

Stappenplan

In de werkwijzer staat een stappenplan met praktische handvatten voor het overwegen tot en/of het invoeren van (een vorm van) eigen regie in de onderneming.

Ook worden enkele toelichtingen gegeven op het thema ‘eigen regie’ in relatie tot juridische vormgeving en worden enkele relevante visies en modellen besproken.

De werkwijzer is tot slot ook voorzien van een checklist die als toetsingskader te gebruiken is voor invoering van (vormen van) eigen regie.

Eigen regie jong thema

De werkwijzer is, in de vorm van deze eerste versie, bedoeld om het nog relatieve jonge thema ‘Eigen Regie’ meer onder de aandacht te brengen bij werkgevers en werknemers en hen te stimuleren er verder over na te denken.

In een toekomstige versie hoopt STECR nog meer actuele praktijkinformatie en eventuele onderzoeksresultaten te verwerken.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Thom Wildeboer, directeur STECR en voorzitter van de kenniskring (030-2850557). De digitale versie van de STECR werkwijzer Eigen Regie is via www.stecr.nl direct te downloaden voor € 32,50 (ex.BTW). De papieren versie is voor € 32,50 (ex BTW en verzendkosten) te bestellen.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?