BG_bird2100% onafhankelijk

Wet bescherming persoonsgegevens

De AVG 1 jaar, gefeliciteerd!

Het is precies een jaar geleden dat de AVG officieel van kracht werd. Veel organisaties hadden zich er niet voldoende op voorbereid.

Autoriteit Persoonsgegevens schiet door in beschermingsdrang werknemer

De Autoriteit Persoonsgegevens treedt als beschermengel op voor het belang van de werknemer. Slaat ze hier niet een beetje in door?

Autoriteit Persoonsgegevens tikt UWV op de vingers

UWV handelt in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens inzake verzuim.

Openheid over chronische ziekten versus privacy

Er zit een gapend gat tussen het SER-advies en de interpretatie van de Autoriteit Persoonsgegevens over de Wet bescherming Persoonsgegevens. Heeft de overheid haar kop in het zand gestoken?

Doktertje spelen… wie heeft het niet gedaan?

De Autoriteit Persoonsgegevens wil niet dat werkgevers zelf doktertje gaan spelen met hun zieke werknemers.

En nou is het genoeg!

De Autoriteit Persoonsgegevens hanteert een te strakke interpretatie van de Wet bescherming Persoonsgegevens en beperkt de werkgever op gruwelijke wijze bij de begeleiding van verzuim.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!