Verzuimapplicatie VerzuimSignaal heeft het keurmerk ‘Veilig HR-systeem’ gekregen.

Met het certificaat kan i-Signaal, dochteronderneming van UNIT4, aantonen dat de online verzuimsoftware voldoet aan strenge veiligheidscriteria voor privacygevoelige gegevens.

Het keurmerk is een initiatief van HR Navigator, die in samenwerking met Lloyd’s Register Quality Assurance een normenkader heeft opgesteld. IT-auditor Kualitatem voert de testen uit.

Ketenaansprakelijkheid

Met de registratie van ruim twee miljoen medewerkers is het van groot belang dat al deze gegevens veilig zijn.

Europese wet- en regelgeving voor ketenaansprakelijkheid schrijft sinds 1 januari 2015 voor dat softwareleveranciers verantwoordelijk zijn voor aantoonbare accountability en veiligheid van gegevens in de cloudsoftware.

Dat was een belangrijke reden voor i-Signaal om het keurmerk ‘Veilig HR-systeem aan te vragen’.

Nieuwe audit

Elk jaar vindt er een nieuwe audit plaats. Bij een positieve uitkomst volgt een verlenging van het keurmerk.

“De beperkte houdbaarheid van het keurmerk heeft te maken met de snelheid waarmee nieuwe mogelijkheden ontstaan om beveiligingen te doorbreken”, legt Sander te Wierik, directeur van i-Signaal, uit.

Te Wierik is trots op het behalen van het certificaat. “Ondanks dat we een dedicated security afdeling hebben, was het behalen van het keurmerk geen eenvoudige opgave.”

Betrokkenheid

Gezien het belang van het keurmerk is i-Signaal als marktleider in cloudverzuimsoftware met een tiental andere spelers al in een vroeg stadium betrokken geweest bij de ontwikkeling van het keurmerk ‘Veilig HR-systeem’ van HR Navigator.

Marco de Zeeuw, directeur van HR Navigator: “Met onze partners Lloyd’s Register Quality Assurance en Kualitatum fungeren wij als ogen en oren van het speelveld. We willen alle belanghebbenden informeren en houden de discussie rondom veiligheid en privacy doorlopend op gang.”