BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame InzetbaarheidVitaliteitsnetwerk Nederland opgericht

Vitaliteitsnetwerk Nederland opgericht

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Het Vitaliteitsnetwerk Nederland is afgelopen vrijdag officieel gelanceerd in het stadion van FC Utrecht de Galgenwaard.

Het is een onafhankelijk landelijk netwerk van werkgevers die voorlopers, koplopers en versnellers zijn van vitaliteit in Nederland.

Het is nodig om de krachten te bundelen, omdat van de € 100 miljard die jaarlijks aan zorg wordt uitgegeven, bijna 98 procent opgaat aan cure, terwijl preventie beter en goedkoper is dan genezen.

Doelstelling netwerk

Het Vitaliteitsnetwerk Nederland heeft als doelstelling om kennis, organisaties, initiatieven, innovaties en best practices op het gebied van preventie bij elkaar te brengen.

Zo worden de leden van het netwerk via bijeenkomsten, workshops, studietrendtours en masterclasses geïnformeerd en geïnspireerd en worden kennis en best practices van én tussen de leden regelmatig off- en online gedeeld om gezamenlijk een vitale beweging te creëren.

De urgentie om meer op het gebied van preventie en leefstijl te ondernemen is groot. Aan de ene kant lopen de kosten in de gezondheidszorg jaarlijks nog steeds op en gaat het gros van het zorgbudget naar ziekenhuizen toe. Aan de andere kant is het een gegeven dat mensen steeds langer moeten doorwerken, met alle mogelijke gezondheidsrisico’s van dien.

Slechte lifestyle

Mensen eten vaak te veel, bewegen te weinig, hebben last van stress of een ongezonde levensstijl. Niet alleen is de overvloed van eten en drinken een belangrijke oorzaak van (welvaarts)ziekten, ook de samenstelling van dit eten en drinken draagt eraan bij. Hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en te hoog cholesterol zijn bijna gemeengoed geworden in onze maatschappij. Ter illustratie: ruim 1.000.000 Nederlanders hebben diabetes. Naar schatting kent ons land in 2025 ongeveer 1,3 miljoen mensen met diabetes (bron: DVN).

Over Vitaliteitsnetwerk Nederland

Werkgevers waarvan de directie ‘vitaliteit’ hoog op de agenda heeft staan en die bereid zijn te investeren in een vitale organisatie, kunnen lid worden van het netwerk en hier hun voordeel mee doen. Zie hiervoor: www.vitaliteitsnetwerk.nl.

Vitaliteitsnetwerk Nederland wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door een aantal strategische en supporting partners waaronder: Menzis, ONVZ, Zorg van de Zaak, het Ministerie van Defensie, Albron, Maison van den Boer, Hutten, Spa Nederland, Google Food, Arts & Voeding, het NIPED E-health platform, EnergyPlatform, Diagnose Voeding & Gezond en Wageningen Universiteit & Research.

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?