BG_bird2100% onafhankelijk
Verzuim Zacht winterkwartaal leidt niet tot daling van verzuim in zorgbranche

Zacht winterkwartaal leidt niet tot daling van verzuim in zorgbranche

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Uit de jaarrapportage van Vernet blijkt dat in 2014 het verzuim in de zorgbranche gelijk is gebleven aan 2013. In beide jaren kwam het verzuim uit op 4,9 procent.

Een zachte winter zonder griepgolf niet heeft niet geleid tot een daling. Vanaf het tweede kwartaal steeg het verzuim. Voor 2015 verwacht Vernet dat de stijging verder door zal zetten.

Langdurig verzuim

Extra aandacht vraagt het langdurig verzuim dat stijgt van 2,8 procent in 2013 naar 3 procent in 2014. Van langdurig verzuim is sprake als werknemers 92 tot 730 dagen afwezig zijn.

Bovendien valt op dat het langdurig verzuim in elke leeftijdsklasse stijgt. Het verzuim van de werknemers van 55 jaar en ouder is echter het sterkst gestegen. Een verontrustende ontwikkeling, aangezien het aantal werknemers in deze groep groeit.

Bovenstaand beeld wordt bevestigd in het contact van Vernet met zorginstellingen. Zij hebben merkbaar moeite om het langdurige verzuim en de bijbehorende kosten te verlagen.

Bron: Vernet

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!